Twist over visie veehouderij

VENRAY | Dinsdag bespreekt de gemeenteraad de uitkomsten van de dialoog over de intensieve veehouderij. De reactie van het college leverde twee twistpunten op: de visie en het gezondheidsteam.

In de commissie Wonen pleitten enkele partijen met spoed voor het opstellen van een visie. Terwijl het college wil wachten tot 2017. Venray werkt met andere gemeenten aan een regionale visie op het landelijk gebied. Die zal in de loop van volgend jaar klaar zijn. "De intensieve veehouderij is hier een onderdeel van", zei wethouder Martijn van der Putten (D66).

Voor enkele partijen duurt het te lang. "We twijfelen aan de ambitie en voortvarendheid van het college om door te pakken", zei Daan Janssen (D66).

Ook inVENtief, PP2 en PvdA willen op korte termijn een veehouderijvisie zien. "Dit is ook de belangrijkste aanbeveling", zei Cees de Vocht (inVENtief). "Het college wil wachten en verschuilt zich achter andere ontwikkelingen. Maar er is op korte termijn behoefte aan."

Van der Putten zegde toe dat de gemeente de aanzet zal geven tot een gezondheidsteam. Het college wilde eerst het initiatief aan de GGD overlaten. Dat stuitte op verzet van CDA en D66.