Annie en Antoon, twee van de zeven kinderen van het gezin Dinghs-Weijs uit Castenray.
Annie en Antoon, twee van de zeven kinderen van het gezin Dinghs-Weijs uit Castenray. Oude foto

Kinderen Dinghs

Castenray | Op deze foto uit circa 1932 staan Annie en Antoon, twee van de zeven kinderen van het gezin van Handrie (1901-1974) en Marie (1902-1983) Dinghs-Weijs uit Castenray.

Op de achtergrond is vaag de Castenrayse kapel te zien. Handrie Dinghs had een aannemersbedrijf in Castenray en zoon Antoon nam later het bedrijf over van zijn vader, die net als hij jarenlang werkte aan de renovatie van de gebouwen op het Servaasterrein te Venray. Ook pleegde men daar nieuwbouw, zoals een nieuw hoofdgebouw. In Castenray en omliggende dorpen zijn heel wat boerderijen en woningen gebouwd door aannemersbedrijf Dinghs. Op een gegeven moment deed Antoon het bedrijf over aan zijn broer Piet en verhuisde met zijn gezin voor tien jaar naar Belgiƫ. Toen hij terugkeerde, ging hij weer in Castenray wonen, in de dubbelwoning waar vroeger kleermaker Piet Poels ('de sneejer') en schilder Ger van Kuijck met hun gezinnen woonden. Antoon trok met zijn gezin in de woning van de schilder. Hij was getrouwd met Paula Sanders en samen hadden ze drie kinderen: Hay, Marie-Louise en Fons. Antoon kent men in Castenray niet alleen als aannemer, maar ook als medeoprichter van Voetbalvereniging Castenray. Hij was de eerste voorzitter bij de oprichting in 1964 en bleef in die functie tot 1970. Aanvankelijk was het alleen een voetbalclub, maar in 1977 werd er ook een korfbalafdeling opgericht en werd 'Voetbalvereniging' vervangen door 'Sportvereniging'.

Foto: Stichting Heemkundig Genootschap Castenray. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien. Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.