Afbeelding
Foto: ron koenen

Badmintonteam kampioen

Venray | In het nog maar net afgesloten competitieseizoen van Regio Limburg wist de hoofdmacht van Badmintonclub Venray overtuigend kampioen te worden in de gemengde competitie 1e klasse afdeling 1.

Het kampioenschap werd binnengehaald met een voorsprong van maar liefst 23 punten op de nummer twee, BC 't Roat 1 uit Echt. Met deze prestatie promoveert het team naar de hoofdklasse, de hoogste klasse in de Regio Limburg. Ook de teams BC Venray 2 en 4 leverden een puike prestatie. Beide teams werden tweede in hun poule. Bij BC Venray 2 was de uitslag van hun allerlaatste wedstrijd strijd beslissend voor die tweede plek in de gemengde competitie 1e klasse afdeling 2. Drie teams waren daarvoor in de race. BC Venray 2 won die race met uiteindelijk een minimale voorsprong van slechts 1 punt op de nummer 3 BC Weert 3, en 2 punten voorsprong op de nummer 4 BC Trilan 6 uit Landgraaf. Met het behalen van die tweede plek is er voor dit team ook zicht op promotie naar de hoofdklasse. Het team van BPML 1 uit Baexem stak in deze poule ver boven de rest uit. Zij werden kampioen met een voorsprong van 26 punten op de nummer 2, het team van BC Venray 2. Ook bij BC Venray 4 was het in de jeugdcompetitie onder 15 jaar spannend tot en met de laatste wedstrijd. Om de tweede plek veilig te stellen moest in die laatste uitwedstrijd tegen WIK 6 in Munstergeleen minimaal 3 punten worden gescoord. Het werd een overtuigende 8-0 overwinning. De spelers van BC Venray 3 hadden geen gemakkelijke competitie. Door promotie vorig jaar speelde het team in een hogere klasse, de 2e klasse van de gemengde competitie. Die promotie in samenhang met een aantal debuterende jeugdspelers was wellicht iets te hoog gegrepen. Zij eindigden uiteindelijk op de laatste plaats in hun poule. Op 13 maart mogen de kampioenteams BC Venray 1 en BPML 1 in Beek met elkaar de strijd aanbinden om het algemeen Limburgs kampioenschap in de 1e klasse. De winnaar gaat in het weekend van 19 juni Regio Limburg vertegenwoordigen op het NK voor regioteams in Zutphen.

V.l.n.r. staand: Laurens Driessen, Marcel Aarts en Rick Verkoelen. V.l.n.r. gehurkt: Maud Peeters en Marzena Kawa. Foto: Maud Peeters