Afbeelding
Foto: ron koenen

Contactmiddag Oranjebuurt

Venray | De contactmiddag voor de Oranjebuurt in Venray werd onlangs geopend door één van de initiatiefnemers, Jo Martens, en wethouder Luciën Peeters.

Het initiatief startte in september 2015, inmiddels brengt een flink aantal bewoners van de buurt met vrijwilligers de vrijdagmiddag door. Het is een doemiddag met activiteiten zoals spellen of kaarten, waar het contact met elkaar én de gezelligheid centraal staan.

Wethouder Peeters prees het initiatief, met name vanwege het slagvaardige begin om met buurtgenoten aan tafel te gaan zitten en vanuit de participatiegedachte aan de samenleving concreet plannen te maken. De wethouder stak ook de loftrompet uit voor het eigen initiatief van de buurt om voor en door buurtgenoten te komen tot gerichte activiteiten. Diverse werkgroepen zijn inmiddels actief in de wijk.

De doelstelling van de contactmiddag is de Oranjebuurt levendig en actief te houden de komende jaren. Iedereen is van harte welkom op de contactmiddag, die op vrijdags van 14.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in het EVA-gebouw.

Op bovenstaande wethouder Lucien Peeters samen met Mien Spreeuwenberg, als vrijwilliger betrokken bij het initiatief, en Jo Martens, initiatiefnemer van het project in de Oranjebuurt in Venray.


Wout Poels wint in Valencia

Blitterswijck | Wout Poels (28) uit Blitterswijck heeft zondagmiddag op indrukwekkende wijze de Ronde van Valencia gewonnen.

De koppositie van Poels, die in de vijfdaagse Spaanse etappekoers twee keer een rit won, kwam in de relatief vlakke slotrit niet meer in gevaar.

Wout Poels had in de openingstijdrit op woensdag de leiderstrui veroverd. Sindsdien verdedigde de renner van Team Sky zijn koppositie met verve, onder meer door op zaterdag ook de vierde etappe te winnen. Naast de eindoverwinning won Wout Poels ook het bergklassement, het puntenklassement en het combinatieklassement.

Het is de elfde profzege van Poels en de eerste in een meerdaagse wedstrijd.