Limburgeren 2.0 is op 25 februari te zien in Schouwburg Venray.
Limburgeren 2.0 is op 25 februari te zien in Schouwburg Venray. Veldeke Limburg

Limburgeren 2.0

Venray | Veldeke Limburg bestaat 90 jaar en heeft daarom 2016 uitgeroepen tot Jaor van de Limburgse Dialekte. Dat wordt onder meer gevierd met een theatertour langs de Limburgse theaters. De besloten première vindt gelijktijdig met het jubileumfeest van Veldeke plaats, op zondagavond 21 februari in de Oranjerie in Roermond.

De eerste publieksvoorstelling is in de Venrayse schouwburg, op donderdag 25 februari. Mét Venrayse inbreng. Profiteer van de lezersactie van Peel en Maas en bezoek met 25% korting deze bijzondere voorstelling.

Limburgeren 2.0 laat zien wat Limburg is, hoe Limburgers met elkaar omgaan, en welke opmerkelijke tradities, dialectverschillen, normen en waarden, culinaire en culturele gewoontes wij er op nahouden. Een naïeve boerendochter (gespeeld door Jeanne van Maarseveen uit Leunen), een struise boerin, een vluchteling uit Syrië en een emigrant uit België gaan inburgeren in Limburg. Dit heet Limburgeren 2.0. Ze krijgen les van een docent Limburgs en van enkele gastdocenten, ondersteund door gastmuzikanten uit heel Limburg onder wie Geutefiks en CO(x) uit Geijsteren. Profiteer van de lezersactie en bezoek de voorstelling met 25% korting. U betaalt geen 16 euro, maar 12.50 euro. Ga naar de website www.jaorvandelimburgsedialekte.nl, klik op de button theatertour, vul het bestelformulier in en geef als kortingscode PeelenMaas aan. U krijgt vervolgens een bevestigingsmail waarin staat hoe u de kortingskaarten kunt betalen. U krijgt ze per mail toegestuurd.