V.l.n.r. Bernard Tiggelhoven, Ron Cup, Brendan Rijsdijk, Alex Sanders, Freddie de Vries, Michel Thomassen, Gijs Driessen.
V.l.n.r. Bernard Tiggelhoven, Ron Cup, Brendan Rijsdijk, Alex Sanders, Freddie de Vries, Michel Thomassen, Gijs Driessen.

G-loop nieuwe uitdaging

Venray | Op zondag 2 oktober vindt de derde editie van de Venrayse Singelloop plaats. Het bestuur van de loop, uitgebreid naar zeven personen, is al volop bezig het evenement gestalte te geven. "We merken dat de singelloop een steeds breder draagvlak krijgt in Venray. Voor ons een bijzondere stimulans om het evenement nog meer cachet te geven", aldus voorzitter Brendan Rijsdijk.

Door Henk Lammen

Samen met Michel Thomassen, voorzitter van de wandelcommissie, kijkt Rijsdijk tevreden terug op de eerste twee edities. "We zijn in het nieuwe jaar weer volop bezig de singelloop in goede banen te leiden. De tweede editie hebben we geëvalueerd en de bevindingen en aanbevelingen van deelnemers, vrijwilligers en andere sympathisanten van de loop gaan we omzetten in daden." Zo gaat de organisatie een aantal nieuwe activiteiten ontplooien. Naast de wandeltochten, de singellopen over vijf en tien kilometer en de kidsrun hoopt de organisatie nog een nieuw element aan het evenement toe te kunnen voegen: een G-loop. Rijsdijk: "We hebben een aparte commissie opgericht die de organisatie van die loop voor haar rekening gaat nemen. We willen het evenement zo breed mogelijk voor iedereen aanbieden, waarbij we ervan uitgaan dat ook mensen met een beperking interesse hebben om deel te nemen. We hebben nauw contact met organisaties in de regio, zoals de Venloop in Venlo en Rundje um 't Hundje in Horst, die ook activiteiten voor G-sporters ontplooien. Daar willen wij ons voordeel mee doen, zodat we goed beslagen ten ijs komen. We zijn nog op zoek naar een naamgever, dus bedrijven die ons een warm hart toedragen kunnen zich melden." Vorig jaar stonden voor het eerst twee wandeltochten van 7,5 en 15 kilometer op het programma met boven verwachting bijna 300 deelnemers. Onder de wandelaars werd een enquête gehouden over hun bevindingen. "We hadden een respons van bijna veertig procent, best veel. Nog deze week delen we de uitkomst met onze wandelcommissie", zegt Thomassen. "Een ding is in ieder geval duidelijk, er is behoefte aan een wandeltocht over een langere afstand. Als commissie gaan we nu kijken of dat past binnen het schema en hoe we die wens van de wandelaars vorm kunnen gaan geven. Om de echte wandelaars te kunnen bereiken, praat je over een tocht van twintig kilometer of meer. Met die gedachte in het achterhoofd gaan we bekijken wat realistisch en haalbaar is binnen het programma. Het is nog niet definitief, maar ik ga er vanuit dat er een langere wandeltocht wordt toegevoegd."

Het bestuur van de Venrayse Singelloop is inmiddels uitgebreid van vijf naar zeven personen. Tot genoegen van voorzitter Rijsdijk die ook hierin een bevestiging ziet van het feit dat het evenement Venray op de kaart zet. "Het is natuurlijk fantastisch dat we nieuwe mensen bereid hebben gevonden om zich in te zetten. Hoe meer handjes, hoe beter. We werken nu met verschillende commissies en dat werkt perfect. Er zijn onder andere commissies voor de wandelaars, de hardlopers, de G-lopers, iedere organisatietak heeft een eigen groepje mensen dat verantwoordelijk is voor hun bijdrage." In de tijd rond de Venrayse Singelloop wordt Schouwburg Venray, vorig jaar de basislocatie van het evenement, verbouwd. Thomassen: "Daar ligt voor ons ook een uitdaging, want we weten nu niet in hoeverre de schouwburg dan beschikbaar is voor ons. Het alternatief is dat we met tenten moeten gaan werken. Daar hebben we nu nog geen duidelijkheid over, maar het is wel dat we op een bepaald moment knopen moeten doorhakken." Met bijna 1200 deelnemers was de Venrayse Singelloop vorig jaar een groot succes. Rijsdijk en Thomassen hopen dat het evenement op zondag 2 oktober weer een hoop mensen naar hartje Venray trekt. "We gokken met name op een groei van het aantal kinderen aan de jeugdlopen. Daarvoor zullen we nog intensiever met de basisscholen en de middelbare school in Venray gaan samenwerken. Met name de doelgroep van 12- tot 16-jarigen willen we meer gaan bereiken. Vorig jaar was er in die categorie een magere opkomst."