Oude foto's bekijken

Venray | Het lijkt wel of het iedere keer drukker wordt bij de maandelijkse fotokijkmiddagen in Zorgcentrum Het Schuttersveld.

Elke derde woensdag van de maand organiseert RooyNet daar in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. een fotokijkmiddag. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Bij oude Venrayse foto's worden relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen gevonden en daarnaast beleven de vele aanwezigen een ontspannende middag. Met name de wat ouderen vinden het fijn om de oude foto's te bekijken en samen herinneringen op te halen.

Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die vrijwel dagelijks wordt aangevuld. De volgende fotokijkmiddag in Zorgcentrum Het Schuttersveld vindt plaats op woensdag 17 februari van 14.30-16.00 uur. Iedereen is dan weer welkom om de oude foto's te komen bekijken en wellicht dat u zichzelf of familie, vrienden of bekenden op de foto's terugziet. De entree is gratis.


Kaartconcours

Venray | In wijkgebouw Den Hoender in Venray gaat op donderdag 18 februari een kaartconcours van start, bestaande uit zes avonden waarvan er een gemist mag worden in de puntentelling. De volgende data zijn 25 februari en 3, 10, 17 en 24 maart. De te spelen spellen zijn rikken, kruisjassen en jokeren. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk en beginnen telkens om 19.30 uur.