'Dreigende toon in brief reststroken'

VENRAY | De gemeente slaat een 'dreigende toon' aan in de brief aan bewoners die stukjes gemeentegrond in gebruik hebben. Dat vindt PP2. De oppositiepartij vraagt om opheldering.

Burgers kunnen de groenstrook, aangrenzend aan hun perceel, kopen voor de speciale prijs van 75 euro per vierkante meter. 'Als u zonder toestemming van de gemeente gebruikmaakt van de aangeboden grond, en niet aangeeft dat u tot koop over wilt gaan, dan beraden wij ons op vervolgstappen.' Deze zin is verkeerd gevallen bij Carla Brugman (PP2). Wethouder Jan Loonen (CDA) vindt dat het wel meevalt. "Ik heb de brief toch anders gelezen."

PP2 meent dat de prijs vrij hoog is. Er komen nog kosten bij van de notaris en het kadaster. Evenals omzet- en overdrachtsbelasting. "De kosten zijn niet in verhouding tot de aankoop. Daarom hebben veel burgers niet gereageerd", meent Carla Brugman. Burgers onderhouden vaak al decennialang groenstroken van de gemeente. "Dat was ook gemakkelijk voor de gemeente. Het scheelde in kosten van onderhoud."

De verjaringstermijn is twintig jaar. Daarna kunnen burgers een beroep doen op bevrijdende verjaring. Aan de Maasheseweg liep de gemeente onlangs 47.000 euro mis door verjaring.