Ondanks chaos weinig bonnen

VENRAY | Er zijn in de laatste weken van januari 'slechts' veertien bekeuringen uitgeschreven vanwege foutgeparkeerde auto's. Half januari besloot het college de parkeerwachters weer op pad te sturen vanwege de toenemende parkeerchaos in het centrum.

De gemeente spreekt ook van 'relatief weinig bekeuringen'. Zeker gezien het grote aantal meldingen van burgers over parkeeroverlast. De parkeerwachters constateerden zelf zo'n tweehonderd overtredingen. Zij hebben zich soepel opgesteld en alleen bonnen uitgeschreven bij 'stevige' overtredingen. Zoals het parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen of het stallen van auto's voor opritten. Bij andere overtredingen zijn alleen waarschuwingen uitgedeeld.

Tijdens de eerste parkeerproef zijn er enkele honderden meldingen bij de gemeente binnengekomen. Over parkeren op plekken voor vergunninghouders of gehandicapten, op laad- en losplaatsen, op trottoirs, voor opritten, in voetgangerszones en op plaatsen waar een parkeerverbod geldt. Op drukke dagen in december liep het aantal meldingen op tot enkele tientallen per dag. De meldingen kwamen binnen via de website, telefoon of Twitter. Ook ontving het parkeerbureau dagelijks overlastmeldingen.

De eerste parkeerproef liep van 18 november tot 1 februari. Automobilisten konden toen overal gratis parkeren. Sinds 1 februari draait de tweede proef met alleen betaald parkeren op de twee slagboomparkeerterreinen aan de Raadhuisstraat en in Blekersveld en in de parkeergarage in De Gouden Leeuw. Er gelden goedkopere tarieven: 1 euro per uur tot maximaal 3 euro per dag.