Afbeelding
Foto: ron koenen

De Beejekurf sluit aan bij JRE

Venray | Restaurant De Beejekurf in Venray heeft zich aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs d'Europe, de restaurantvereniging voor jonge, getalenteerde restaurateurs in Nederland. Vanwege het nieuwe lidmaatschap kookte chef-kok eigenaar Mathijs Jacobs maandag 1 februari op de Franse ambassade in Den Haag.

Jacobs mocht als welkomsthandeling op de Franse ambassade in Den Haag een koksbuis met eigen naam en logo van JRE Nederland aantrekken ten overstaan van het bestuur van JRE Nederland, pers en andere genodigden.

Verder kreeg hij een JRE-naambord om te bevestigen op de muur van zijn restaurant en een fles champagne van het merk Pommery.

'We willen vooruit met ambachtelijk koken', licht Jacobs zijn lidmaatschap bij de JRE toe. 'Dat past prima bij een jonge, fanatieke club als de JRE. Ik verwacht dat de leden elkaar sterker maken door het delen van kennis en het praten over het vak. Maar ook door samen evenementen op te pakken. Zo kunnen we elkaar versterken'.

De Beejekurf is gevestigd aan de Paterslaan 15 in Venray en is een van de vier nieuwe leden van JRE Nederland. Het motto van het restaurant is: 'de Beejekurf, BIJzonder voor iedereen!'.

Voorzitter Rik Jansma van JRE Nederland laat weten blij en trots te zijn op de vier nieuwe leden waaronder De Beejekurf. 'Ze zijn meteen in de familie opgenomen. Het zijn leuke mensen, er is een klik en ze kunnen allemaal fantastisch koken', aldus Jansma.

Voor een select gezelschap mocht Jacobs op de Franse ambassade maandag zijn kookkunsten tonen. De Noord-Limburger kookte er drie gerechten. Als eerst een tussengerecht met langoustine en oester, Thaise curry en groene Papaya.

Verder maakte Jacobs een kleurrijk dessert met bloedsinaasappel, mascarpone, specerijen en crème brûlée. Tot slot tekende hij voor fraaie friandises waaronder een bonbon met Beejekurf-honing, heerlijke Acacia-honing van huisimker –en vader- Wim Jacobs.

Jeunes Restaurateurs d'Europe is een restaurantvereniging voor jonge, getalenteerde restaurateurs, ook wel de jonge honden genoemd. De vereniging telt ruim 30 leden en het lidmaatschap staat voor kwaliteit, talent en passie. De Nederlandse vereniging maakt onderdeel uit van een internationale organisatie met 17 deelnemende landen waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Australië.