Leerlingen met hun juffrouw of de tandartsassistente.
Leerlingen met hun juffrouw of de tandartsassistente. Oude foto

Schooltandarts

Venray | In oktober 1960 stelde de Venrayse gemeenteraad een stichtingskapitaal van honderd gulden beschikbaar voor een op te richten schooltandartsendienst in het district Venray.

Op initiatief van de R.K. Vereniging 'Het Limburgse Groene Kruis' werd in samenwerking met enkele instanties Stichting Schooltandverzorging in het district Venray opgericht.

Daaronder vielen de gemeentes Meerlo, Venray en Wanssum. In het schooljaar 1961/1962 werd gestart met de schooltandverzorging.

Alle eersteklassers van de lagere school kregen een behandeling in de tandartswagen die op een vooraf bepaald tijdstip de school bezocht. Vervolgens werd elk jaar met de eerste klas uitgebreid en vijf jaar later konden alle schoolgaande kinderen van de tandverzorging genieten.

Tenminste, wanneer de ouders hun kind hadden aangemeld. Want er waren ook kinderen die zoveel angst voor de tandarts hadden, dat ze hun ouders wisten te overtuigen van deze extra dienst geen gebruik te maken.

Op de foto zien we een groepje leerlingen met wellicht hun juffrouw of de tandartsassistente voor de tandartswagen Weet u namen, dan kunt u contact opnemen met info@rooynet.nl of met 0478-586833.

Foto:

Gemeentearchief collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van nieuwsblad Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.