Ageless Friends

Sittard | Op zondag 17 april om 14.00 uur gaat de documentaire Ageless Friends van documentairemaker Marijn Poels uit Swolgen/Berlijn landelijk in première in theater Forum aan de Engelenkampstraat 68 in Sittard.

Ageless Friends is een intiem verhaal over Heerlenaar Maarten Vossen die op 13-jarige leeftijd een graf adopteerde op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Hij startte een zoektocht naar P.F.C. James E. Wickline in zowel Nederland als West Virginia in USA.

De zoektocht bracht Vossen niet alleen dichter bij het verhaal achter één van de 8300 kruisen. Het laat ook zien hoe 70 jaar na de bevrijding een verhaal nog steeds doorleeft in het hart van een Limburgse adoptant. Voorafgaand aan de filmpremière gat het Limburgs Jeugdorkest, een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, enkele unieke muzikale stukken spelen ter nagedachtenis aan alle gesneuvelden.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor zorgboerderij De Haam op zoek naar een kookvrijwilliger.

Taakomschrijving: de vrijwilliger maakt een gezonde smakelijke maaltijd voor de doelgroep. Eisen: Passie voor koken, goed kunnen luisteren, collegiaal zijn, open staan voor feedback, stressbestendig zijn en affiniteit met de doelgroep hebben. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl. Zie ook www.vrijwilligerswerkvenray.nl.