Kroegentocht met vastelaovend

Venray | Zondag 7 februari vindt de tweede editie van de Roojse Vastelaoves kroegetocht plaats. Wederom in het centrum van Venray, waar alle deelnemers negen cafés bezoeken.

Organisator Giel Aldenzee vindt dit de gezelligste van de twee kroegentochten. "Met vastelaovend is de sfeer nog beter dan met de kermis. De kermis blinkt uit omdat iedereen die me loopt in het zelfde shirtje loopt, met carnaval is het juist een bont gezelschap en is iedereen uniek."

Proeflokaal Goesting van Gijs Schapendonk is de nieuwkomer dit jaar. De startkroeg is theatercafé de Artiest. De kaarten zijn alleen af te halen vanaf 14.30 uur bij de Artiest, vanaf 15.00 uur kunnen de bonnen ingeleverd worden bij alle kroegen die op de strippenkaart staan.

Aldenzee: "Mensen hebben zich op Facebook nu al aangemeld voor de kermis editie en ook al voor de vastelaoveseditie van 2017. Het leeft en hoort net zoals Iensjekke , de Roetsj en de optochten onderhand bij het vaste programma, en daar zijn we heel trots op."

De eerste 2000 deelnemers mogen weer een speldje ophalen, als herinnering. Diegene die mis mocht grijpen, heeft volgend jaar weer een nieuwe kans.


Talentenshow op 3 april

Venray | Muzikaal talent uit Venray en omgeving kan zich laten zien in de schouwburg van Venray op 3 april. Die dag houdt het Venray's Mannenkoor samen met het Kunstencentrum Jerusalum en het Raayland College een muzikale talentenshow: 'Show Your Talent'.

Dat muzikaal talent mag van alles zijn. Zingen als Adèle of Shawn Mendes, erbij kunnen dansen als Michael Jackson, de zaal net zo op z'n kop kunnen zetten als One Direction, of gitaar kunnen spelen als …… Deelnemers mogen alléén het podium op of met een grote groep. Kom met je hele klas, of vorm een gelegenheidsgroepje van leden uit allerlei koren.

De samenwerking van het Venray's Mannenkoor met het Kunstencentrum Jerusalem en het Raayland College is bedoeld om jong talent een podium te geven. Het mannenkoor doet ook inspiratie op voor zijn repertoire of voor zijn uitvoering. Blijven vernieuwen is nodig voor het koor om aan de top te blijven. Tijdens de Traay-Out-voorstellingen van het Raayland wordt ook talent gescout, dat zich op 3 april in de Schouwburg mag laten zien.

Het kunstencentrum houdt een auditieronde op 12 maart voor 'Show Your Talent'. Aanmelden kan vóór 20 februari door een mail te sturen aan info@venraysmannenkoor.nl. Op 3 april krijgt elke deelnemer of groep tien minuten om het publiek én de jury te imponeren.


Creatieve voorjaarsbeurzen

Venray | Shoppen op creatief hobbygebied, inspiratie opdoen, advies vragen en diverse workshops volgen. Evenementenhal maakt zich weer klaar voor drie creatieve voorjaarsbeurzen.

De aftrap van Crea Weekend Voorjaar is op 19, 20 en 21 februari in Hardenberg. Gorinchem volgt op 4, 5 en 6 maart. Het meerdaagse festijn wordt in Venray afgesloten op 25, 26 en 27 maart.

De consumentenbeurs Crea Weekend wordt ieder jaar in het voor- als in het najaar op drie locaties in Nederland gehouden. Deze beurzen staan in het teken van creativiteit. Voor mensen die al creatief zijn, maar ook voor bezoekers die hun creatieve hobby willen ontdekken.

Bezoekers vinden op deze locaties alles op het gebied van sieraden & kralen, vilt, wol, haakmateriaal, stoffen, stempels, originele geschenken, decoratie, keramiek en mozaïek. Naast tientallen kraampjes, worden ook verspreid over de beursvloer tal van (knutsel)workshops voor volwassenen en kinderen aangeboden. Bezoekers krijgen volop de kans om hieraan deel te nemen of gewoon een kijkje te nemen. Toegangskaarten voor de creatieve beurzen in Evenementenhal zijn aan de kassa, maar ook online te verkrijgen. De beursorganisatie raadt het bezoekers aan om via www.evenementenhal.nl kaarten te bestellen om zo te voorkomen dat ze in een wachtrij bij de kassa komen te staan.

Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang tot de beurs. Volwassenen betalen 8 euro, voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en 65-plussers bedraagt een kaartje 4 euro. De beurs is op alle drie locaties geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis voor bezoekers.