Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Mieke Alkim-Claessens

Mieke Alkim-Claessens uit Venray is zondag 31 januari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze koninklijke onderscheiding tijdens de veertigste editie van de Vlakwatercross van burgemeester Hans Gilissen.

Mieke Alkim (72) is sinds 1979 actief als vrijwilliger voor Atletiek Vereniging Venray (ATV). Zij heeft tal van taken en verantwoordelijkheden binnen de vereniging.

Vlakwatercross

Een haar belangrijkste taken is de organisatie en coördinatie van de Vlakwatercross, de jaarlijkse veldloopwedstrijd voor scholieren, recreanten, wedstrijdatleten en mensen met een verstandelijke beperking. De Vlakwatercross is een evenement waaraan jaarlijks in januari tussen de 800 en 1000 sporters deelnemen. De cross is van grote promotionele waarde voor ATV en voor Venray en is een begrip in Limburg en Brabant. Mieke Alkim zorgt onder meer voor het wedstrijdsecretariaat, de werving en het aansturen van de vrijwilligers, de aanschaf van de prijzen en het contact met andere verenigingen. Verder is zij sinds 1979 jurylid bij club-, regionale en landelijke wedstrijden. Ook voor het wedstrijdsecretariaat van Atletiek Vereniging Venray zet zij zich op een verdienstelijke manier in. Zo instrueert en begeleidt zij onder andere de vrijwilligers en wedstrijdsecretarissen.

Activiteiten senioren

Daarnaast is Mieke Alkim sinds 2012 vrijwilliger voor de Stichting Centrum voor Ouderen De Kemphaan. Twee dagdelen per week is zij daar te vinden om de activiteiten voor senioren te ondersteunen en te begeleiden.

WOZ-waarde te hoog? Bel eerst de gemeente!

Vorige week heeft u de aanslag Gemeentelijke heffingen/WOZ-waarde ontvangen. De gemeente bepaalt de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk. Ben u van mening dat er een fout is gemaakt? Bel dan eerst met de gemeente. Als de WOZ-waarde inderdaad te hoog is, kan die wellicht ook zonder bezwaarschrift worden bijgesteld.

Bureaus en makelaars plaatsen regelmatig adver-

tenties waarin zij zich opwerpen als uw belangen-

behartiger: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Maar als het bezwaar wordt toegekend en de WOZ-waarde wordt gewijzigd, moet

de gemeente deze bureaus een wettelijk vast-

gestelde vergoeding betalen. En dat kan behoorlijk oplopen, met 728 euro voor elk toegekend bezwaar. Zeker als het om relatief kleine verschillen gaat.

Rekenvoorbeeld

Een rekenvoorbeeld. Wanneer een bezwaarschrift wordt toegekend en de WOZ-waarde van uw woning met bijvoorbeeld 5.000 euro wordt verlaagd, betekent dit een vermindering op uw aanslag van 7,52 euro. De gemeenschap verliest echter 728 euro, omdat de gemeente het bureau voor zijn 'werkzaamheden' moet betalen. Dat zijn kosten die moeten worden doorberekend in de tarieven van de onroerende zaakbelastingen in het volgende belastingjaar. Wat dan vaak hogere belastingtarieven betekent – dan is die 'winst' van 7 euro weer weg.

WOZ-waarde bijstellen

Het is dus ook in uw belang om eerst goed te kijken of de WOZ-waarde inderdaad te hoog is ingeschat. Bent u van mening dat dat zo is? Bel dan eerst met de gemeente. Dan kijken we samen of de WOZ-waarde ook zonder bezwaarschrift kan worden bijgesteld. En anders helpen we u als u wilt met het indienen van een bezwaar. Ook gratis. Heeft u nog vragen? Bel dan via telefoonnummer (0478) 52 33 33 of mail naar woz@venray.nl.

Gemeentehuis gesloten

Met Carnaval is het gemeentehuis gesloten op maandag 8 februari en dinsdag 9 februari.