Marly van Asten (rechts) was zondag goed voor vijf treffers.
Marly van Asten (rechts) was zondag goed voor vijf treffers. Foto: Henk Lammen

Bam, bam, bam……

De Peelkorf-JES 24-12 (16-6). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (5x), Rozan Romme en Lisa Verlijsdonk (beiden 4x), Linda Verlijsdonk en Rian Litjens (beiden 3x), Eline Claessens (2x), Nicole Swinkels, Mariska Coopmans en Sacha Marcellis.

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf haalden zondag in de hoofdklasse B uit tegen JES. In sporthal De Wetteling werd het na een 16-6 ruststand uiteindelijk 24-12. Door de zege is De Peelkorf nagenoeg zeker van een plaats bij de beste drie, een klassering die recht geeft op een verlenging van het hoofdklasserschap.

Door Henk Lammen

De gasten uit Venhorst konden De Peelkorf in de openingsfase bijbenen tot 3-3. Daarna nam Marly van Asten het voortouw om JES al vroeg op een onoverkomelijke afstand te zetten. Bam… bam… bam… Drie vrije worpen werden feilloos binnengeworpen door de 22-jarige speelster. Rozan Romme, Linda Verlijsdonk en zus Lisa deden ook nog een duit in het zakje en beslisten daarmee vroegtijdig de oneerlijke strijd: 9-3. Nog voor de pauze liep het verschil op naar tien treffers: 16-6. Opmerkelijk genoeg miste Van Asten geen enkele vrije worp. Ze vielen als rijpe appels in het mandje. "Ja, die zaten er lekker in. Het lukte gewoon", lacht Van Asten na afloop van de demonstratie tegen de nummer laatst van de ranglijst. Vijf keer legde ze zondag aan voor een vrije worp. Vijf keer was het raak. Daarmee kroonde ze zichzelf tot topscorer van de dag. De bescheiden korfbalster is daarmee niet bezig. Het teambelang staat bij haar op de eerste plaats. "Het ging wel lekker, toch?", beantwoordt ze een vraag met een wedervraag. Ze geeft uiteindelijk zelf het antwoord. "Zeker de eerste helft. Er zaten prachtige aanvallen bij." Na de domper van een week eerder (een 11-10 nederlaag in de topper tegen De Merels, red.) had De Peelkorf iets recht te zetten in sporthal De Wetteling. "We begonnen vandaag meteen goed, met veel overtuiging. In de eerste helft hebben we het gat geslagen. Na de rust ging het, ik denk onbewust, iets minder. Dan wordt het moeilijk om het niveau vast te houden. Het is dan wel jammer dat we niet kunnen doordrukken."

In de tweede helft nam De Peelkorf gas terug anders was JES op een nog veel hogere nederlaag getrakteerd. Het slotakkoord van de thuisploeg kwam op naam van Sacha Marcellis die van afstand de laatste treffer van De Peelkorf voor haar rekening nam: 24-10. Met twee treffers in de slotminuten wist JES de stand een draaglijker aanzien te geven. Voor Marcellis had haar treffer een speciaal tintje. Lange tijd werd de 19-jarige speelster geplaagd door een mysterieuze rugblessure. Twintig minuten voor tijd viel ze in en bekroonde haar comeback met een doelpunt. Na afloop straalde ze. "Ik heb heel lang gesukkeld met een chronische rugblessure. Niemand wist wat het precies was." Aan het begin van dit seizoen begon ze bij De Peelkorf 3 om ritme op te doen. Bij de start van de zaalcompetitie schoof ze door naar het tweede team. Een definitieve terugkeer in het eerste team is vooralsnog niet aan de orde. "Ik blijf bij twee, maar we hebben vaste reserves die om toerbeurt bij een aansluiten. Wat betreft het niveau zou ik heel graag weer in het eerste team spelen, maar ik kan door mijn werk geen twee keer in de week meer trainen. Dan houdt het op."

Na tien duels en zestien punten staat De Peelkorf er rooskleurig op. De voorsprong op de nummers vier, Klimroos en Avanti, bedraagt met nog vier duels te gaan zes punten. Een plaats bij de eerste drie kan de Ysselsteynse korfbalsters nauwelijks nog ontgaan. Marly van Asten wil de spreekwoordelijke huid nog niet verkopen voordat de beer is geschoten. "Ik hoop het niet nee", lacht ze. "Het kan eigenlijk niet meer fout gaan. De eerste drie, dat was ook ons streven."

Na een vrij carnavalsweekend gaat De Peelkorf op zondag 14 februari op bezoek bij VVO. Het duel in Hapert begint om 13.45 uur.