Afbeelding
Foto: henk lammen

Genieten tijdens eerste Sing Along

Venray | In november 2015 startte jongerenkoor Sing in samenwerking met basisscholen De Klimboom en De Kruudwis het project Sing Along. Een project om kinderen te motiveren te gaan zingen, met als doel een nieuw kinderkoor in Venray.

De afgelopen maanden hebben ruim 300 leerlingen zangworkshops gevolgd en gerepeteerd voor een eigen show die afgelopen zondag plaatsvond in sporthal De Wetteling. De Sing Along show werd uitgevoerd door en voor kinderen. De kinderen die de afgelopen maanden hebben deelgenomen aan het project Sing Along kregen de kans om te ervaren hoe het is om samen met leeftijdsgenoten op een podium te staan en op te treden voor publiek.

"Na vijf maanden van workshops in de klas onder leiding van zangdocente Jacqueline Fijnaut mogen de kinderen van de twee basisscholen uiteindelijk dat wat ze geleerd hebben op een heus podium ten gehore brengen. De kinderen kunnen ervaren hoe het voelt om in de schijnwerpers te staan voor een groot publiek", genoot Irene Bos, een van de organisatoren, zondag met volle teugen. De show vond plaats in de nieuwe, in stijl aangeklede zaal van De Wetteling. De middag werd met twee mooie nummers geopend door Sing, gevolgd door verschillende optredens van de basisschoolkinderen, afgewisseld met mooie dansen van leerlingen van Kunstencentrum Jerusalem. Met als klap op de vuurpijl een optreden van David Aelmans met een spontaan ontstaan achtergrondkoor van Sing.

Bos: "Het is geweldig om de kinderen te zien genieten op het podium, er wordt enthousiast gezongen en gedanst." Als spetterende afsluiting werd met alle kinderen en het jongerenkoor het Toon Talent lied ten gehore gebracht. De reacties na afloop van het in grote getale aanwezig publiek waren vooral lovend. De ouders en grootouders waren ontzettend trots op de onverwachte talenten van hun kroost.

"We hopen nu dat voor de kinderen de ervaring zo leuk was dat het smaakt naar meer. Dat ze zich gaan aanmelden voor het nieuw te starten kinderkoor." De start voor dit koor werd afgelopen woensdag gegeven in Jongerencentrum the B in Venray.

Foto Henk Lammen.