Jack Niessen van ATV won in zijn categorie de lange cross.
Jack Niessen van ATV won in zijn categorie de lange cross. Foto: Henk Lammen

Regen teistert Vlakwatercross

Venray | Op een, ondanks de regen, toch prima te belopen parkoers heeft Patrick Stitzinger van Pegasus uit Venlo op overtuigende wijze de 40e Vlakwatercross gewonnen.

Hij liep de 8040 meter in een tijd van 25.52 minuten. Stitzinger had een ruime voorsprong op de nummer twee Cristoph Verhalen uit Xanten Duitsland. Die finishte in 27.12 minuten en had een voorsprong van 56 seconden op de nummer drie, Ron Koster van Scopias Tegelen. Martijn Beurskens van Cifla Nijmegen werd vierde in 28.10 minuten en Oscar Mulder van Eindhoven Atletiek werd vijfde in 28.16 minuten. Anna-Lina Dahlbeck uit het Duitse Xanten werd de eerste dame op de lange cross. Haar tijd was 29.53 minuten. Zij liep hiermee een nieuw parcoursrecord. Dit stond op 31.04 minuten uit 2006 van Daphne Panhuijsen. Tweede werd Eline Langeveld, Zaanland, in 33.26 minuten en derde werd Irma van Rijswijck uit Baarlo in 33.41 minuten.

Bij de korte cross over 4020 meter was Pim Lambregts van Swift Roermond de snelste in een tijd van 13.27 minuten. Een seconde later finishte Teun Duisters van Eindhoven atletiek als tweede en Sjors Thielen van ATV Venray finishte als derde in 13.40 minuten. Bij de vrouwen werd Christine Venhuizen van Cifla Nijmegen eerste in een tijd van 14.45 minuten. Tweede werd Brechtje Kraan, eveneens van Cifla Nijmegen, in 14.53 minuten. An Lenders uit Sevenum werd in een tijd van 14.56 minuten derde.

Tijdens de Vlakwatercross vielen de atleten van ATV eveneens in de prijzen. Op de lange cross werd in de categorie M50 Marco Jans tweede in 30.30 minuten voor nummer drie Frans Deenen (31.36). In de categorie M55 ging de eerste plaats naar Jack Niessen in 31.08 minuten voor clubgenoot John de Rooij (31.25). Op de korte cross behaalde Lydia Jeuken in de categorie V25 een tweede plaats in 18.06 minuten. Bij de mannen senioren werd Sjors Thielen derde in 13.40 minuten. Het podium in de categorie M40+ bestond uit drie atleten van ATV. Frank Timmermans won in 16.05 minuten voor Dimitri van Dun (16.31) en Paul Brown (16.44). Met een totaal van zo'n 900 deelnemers aan de 40e Vlakwatercross kan ATV Venray weer terugzien op een geslaagd evenement.

Voor de 27e editie van de Peel en Maas TV Scholierenloop hadden zich bijna 240 leerlingen van de basisscholen aangemeld. Ondanks het slechte weer en zware omstandigheden gingen de scholieren met veel enthousiasme van start voor de individuele lopen en voor de ploegenestafettes. Na een spannende strijd won basisschool Petrus' Banden uit Venray de Jo van Oers Memorial. Bart van Oers reikte deze trofee opnieuw uit ter herdenking van zijn vader, wethouder Jo van Oers.

Op de tweede plaats eindigde basisschool De Meent uit Leunen, voor basisschool De Bongerd uit Venray die de derde plaats behaalde. De Bongerd was dit jaar de actiefste school van de gemeente Venray met procentueel de meeste deelnemers

Met veel enthousiasme legden de NSG-atleten ook dit jaar weer tijdens de Peel en Maas TV Scholierenloop Vlakwatercross hun rondje door de bossen van het Vlakwater af. Onder goede weersomstandigheden maakten ze er een mooie loop van. Ieder in zijn eigen tempo, maar wel genietend van de aandacht. Ze kwamen allemaal met een brede glimlach over de finish.

Uitslagen:

Meisjes NSG: 1ste Eefje Kouthoofd 2:24; 2e Marleen Stevens 2:44; 3e Anouska Boekelman 4:00; 4e Eef Custers 4:44; 5e Hannie Hendriks 5:33

Jongens NSG: 1e Christian Lucas 1:15; 2e Joop Rommen 1:43

Op Peel en Maas TV was maandagavond een verslag van de scholierenlopen te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas TV.