Vastelaovend

Venray | Deze vastelaovend haalt Goesting de krenten uit de pap. Met het binnenhalen van dé verrassing van het LVK verzekert Proeflokaal Goesting zichzelf en zijn gasten van een geweldige vastelaovend.

"We zijn nog een keer VVV-kantoor", aldus Gijs Schapendonk: "Vreejdaag Vur Vastelaovend-kantoëer. Onder deze noemer blazen wij de vastelaovend op vrijdagavond het leven in. Met het aanslaan van het eerste vat Prinsenbier kan de vastelaovende bij Goesting beginnen! Dat dit samengaat met de eerste klanken van het jongste vastelaoves-meziek-gezelschap van Venray maakt het feestje compleet." Zaterdag overdag is Goesting gesloten, maar vanaf 17.00 uur komen de vaatjes Früh op tafel. Dit, samen met pullen Paulaner en glazen Brand. Ook zij er hapjes te krijgen, van bitterballen tot dikgesneden mik met leverworst en kaas. "Zaterdagavond vanaf een uur of 9 neemt Naachtwerk de regie over en zorgt voor een geweldig vastelaoveskeffee met meezingers, inhakers en deiners."

Op zondag is Goesting open vanaf 13.11 uur. De zondag staat grotendeels in het teken van de tweede Venrayse Vastelaoves Kroegentocht. Rond 21.30 zorgt Naachtwaerk weer voor een 'goed stukske meziek'. Ook op maandag opent Goesting om 13.11 uur. Naachtwaerk speelt op maandag wat vroeger, aansluitend aan de optocht rond 18.00 uur begint Naachtwaerk met het opwarmen van de gasten voor de avond. Dinsdag is Goesting open voor die echte vastelaovesvierders die er geen genoeg van kunnen krijgen. "Vanaf 13.11 tot aan de klok van 12.00 uur knijpen we de laatste druppels gerstenat uit de vaten om vanaf 12.00 uur even te mogen rusten na vijf geweldige dagen."