Alle basisschoolprinsen en -prinsessen in de gemeente Venray op de foto.
Alle basisschoolprinsen en -prinsessen in de gemeente Venray op de foto. Foto: Hoedemaekers Venray

Klaar voor vastelaovend!

Venray | Er komt een hoop bij kijken. Een foto maken van alle schoolprinsen en –prinsessen van alle basisscholen in de gemeente Venray moet natuurlijk nauwkeurig gebeuren. Alle hoogheden moeten er immers zo voordelig mogelijk op staan.

Wat is de beste opstelling voor de groep? Welke schoolprins zit waar? Zitten al die veren niet in de weg van de schoolprinses? Eenmaal uitgepuzzeld maakt de hoffotograaf van Venray dé kiek voor de voorpagina van Peel en Maas.

Het is woensdagmiddag 13.30 uur, en het is druk op het Schouwburg- en Henseniusplein in hartje Venray. Een beetje zenuwachtig meldden ze zich: de prinsen en prinsessen van alle basisscholen in de gemeente Venray. Ze zijn klaar voor het vieren van carnaval, alhoewel ze lang niet allemaal het dialect meer machtig zijn, en zitten er piekfijn bij als Saskia Hoedemaekers de prinselijke foto maakt.

Vervolgens haasten ze zich naar de jeugdtent, waar in het kader van het jubileumjaar 7x11 van vastelaovesvereniging De Piëlhaas een groot jeugdtreffen, met optredens en een quiz, plaatsvindt. Ruim 700 kinderen mag de organisatie begroeten.

Carnaval leeft, vastelaovend leeft, het team van Peel en Maas (TV) wenst iedereen een paar te gekke dolle dagen!

Op Peel en Maas TV zijn de komende dagen heel veel kleurrijke vastelaovesplaatjes én extra tv-uitzendingen te zien.