Bestuursvergadering bij Jera'70 met prins Bart II.
Bestuursvergadering bij Jera'70 met prins Bart II. Foto: Jera'70

Carnavalsontbijt Jera'70

Ysselsteyn | Het was vrijdag een leuk plaatje. Vicevoorzitter Bart Alders zat met mantel, prinsenmuts en veren aan de bestuurstafel van de Jera. Prins Bart (II) Alders is naast prins van de Piëlreuzen namelijk ook bestuurslid van OJC Jera'70.

Een mooie aanleiding om prins Bart en de Jera met al zijn vrijwilligers in het zonnetje te zetten: carnavalsdinsdag wordt er om 11.11 uur met een groots carnavalsontbijt voor vrijwilligers afgetrapt, waarna een grote groep vrijwilligers meedoet aan de optocht in Ysselsteyn.

Een unieke situatie: alle hoofdrolspelers van de Piëlreus in Ysselsteyn zijn actief verbonden aan de Jera. Prins Bart als vicevoorzitter en hoofdleider van het jaarlijkse Jerakamp. Jeugdprins Giel (Hellegers) als leiding van de donderdagavondgroep, boerenbruid Linda (Bouwman) als leiding van de Piëlpubers en vorst van de Piëlreus en Martijn Claessens als leiding bij de Piëlpubers én het Jerakamp. Redenen genoeg voor de Jera om groots uit te pakken. Carnavalsdinsdag doet de Jera dan ook mee met de optocht in Ysselsteyn (aanvang 13.33 uur). Onder het thema 'Mit Prins Bart veurop kriegen weej as Jera aoveral de haendjes de lucht ien' trekken 65 vrijwilligers, variërend in de leeftijd van 15 tot 50 jaar, mee in de optocht. Deze dag wordt afgetrapt met een groots carnavalsontbijt voor meer dan 110 actieve vrijwilligers, waar natuurlijk ook de hoofdrolspelers bij aanwezig zijn. Een ontbijt om samen deze feestdag af te trappen en alle vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.