'Cultuurnota is nog erg vaag'

VENRAY | De kunst- en cultuurnota 2016-2020 is nog erg vaag. Dat vonden de meeste partijen donderdag in de commissie Leven.

"Het is erg algemeen. Er zijn geen concrete, heldere doelen. We vinden het geen duidelijke nota", zei Laura Puts (inVENtief). Harry Francken (PP2) zag het als een eerste aanzet om tot een meer concrete nota te komen. "Het is nog niet volledig. De nota moet nog verder worden uitgewerkt", vond Trinus Dijkstra (VVD). Bernie van Lierop (Samenwerking) zag het als een tussenstap. "We missen wel de samenhang tussen de culturele activiteiten", zei hij.

Vrijwel gelijktijdig met de kunst- en cultuurnota krijgt het nieuwe kunstencentrum vorm. "Er is overlap. Wellicht moeten we straks een deel van de nota herschrijven", meende Van Lierop.

Wethouder Lucien Peeters (CDA) voelde er weinig voor de nota in de wachtstand te zetten. "De keuze is om gelijk op te trekken. Mochten er vanuit het kunstencentrum andere of nieuwe wensen komen, dan passen we de nota aan." Peeters erkent dat de kunst- en cultuurnota verder uitgewerkt moet worden. "Dit zijn pas de kaders. Die zijn richtinggevend. Als de raad deze nota vaststelt als basis, dan kunnen we verder. Ook met de subsidies die erbij horen."