Afbeelding
Foto: ron koenen

Loes Swinkels in Cambrinus

Horst | Op zondag 31 januari staat muzikant en songwriter Loes Swinkels met haar band op het podium van Cambrinus in Horst.

Al op jonge leeftijd werd de dichter in haar actief en dat leverde een scala aan tekstmateriaal op dat als basis zou dienen voor haar latere liedjes. Opgegroeid Leunen wist Swinkels dat ze op een dag haar vleugels zou gaan uitslaan. Haar bagage aan opgebouwde muzikaliteit nam ze mee. Haar eerste cd Passionate Lonely verscheen in 2009 en snel daarna formeerde ze haar eerste band. Haar muziek veranderde en werd schatplichtig aan haar grote voorbeelden Susan Tedeschi, Bonnie Raitt, Aretha Franklin and Patty Griffin.

Haar tweede cd Nothing As I Know verscheen afgelopen jaar en de invloed van genoemde artiesten is onmiskenbaar. Dit optreden begint om 16.00 uur. Reserveringen zijn mogelijk via www.cambrinusconcerten.nl en alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.


UFO's in Venray

Venray | Gedurende de maand december zijn in circa dertig winkels in het centrum van Venray zogenaamde UFO's (kleine collectebusjes) geplaatst waarin het winkelend publiek een donatie voor Unicef kon doen. De totale opbrengst hiervan was een bedrag van bijna 317 euro.

De aandacht van Unicef gaat dit jaar vooral uit naar het bestrijden van de hongersnood in Mozambique en de gevolgen van oorlogsgeweld voor kinderen op diverse plaatsen in de wereld.