De jeugdgroep van schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan heeft met het project Schutterspad  de
leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit  in Limburg gewonnen.
De jeugdgroep van schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan heeft met het project Schutterspad de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit in Limburg gewonnen.

Start van de tweede proef met parkeren

De eerste parkeerproef in Venray zit er bijna op. Nog tot en met zondag 31 januari is parkeren op alle openbare parkeerplaatsen overal gratis. Maandag 1 februari start de tweede proefperiode: gereduceerd tarief voor de slagboomparkeerplaatsen en de parkeergarage, alle andere openbare parkeerplaatsen zijn gratis. De tweede proef duurt totdat de gemeenteraad de nieuwe parkeerregels vaststelt. Dat gebeurt waarschijnlijk in mei.

Als de tweede proef begint kan de bezoeker kiezen: betalen voor een parkeerplaats op één van de twee slagboomparkeerplaatsen Raadhuisplein en Blekersveld of in parkeergarage De Gouden Leeuw óf gratis een plek zoeken in een parkeervak. Betaald parkeren in de garage of achter de slagboom kost 1euro per uur en nooit meer dan 3euro per dag. Op de informatieborden langs de singels ziet u in één oogopslag of er plaats is achter de slagboom of in de parkeergarage.

Meten is weten

Tijdens de proefperioden verzamelt de gemeente zoveel mogelijk gegevens en ervaringen. Dat gebeurt onder meer door tellingen en metingen en door interviews en enquêtes. Ook uw mening telt: ga naar www.venray.nl, de knop 'Parkeren' en vul de enquête in. Alle informatie uit de twee proeven wordt aan de gemeenteraad aangeboden, samen met de voors en tegens van drie andere varianten om parkeren te reguleren.

Aantrekkelijk centrum

Doel van alle inspanningen is om een aantrekkelijk centrum te zijn en te blijven voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Daarbij trekt de gemeente samen op met centrumondernemers en andere belanghebbenden.

Belastingaanslag komt eraan

Binnenkort ontvangen belastingplichtigen in de gemeente Venray de aanslag Gemeentelijke heffingen 2016. Op deze aanslag staan onder andere de WOZ-waarde, de onroerendezaakbelastingen (ozb), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing.

De aanslagen en de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of perceel zijn nauwkeurig vastgesteld. Toch kan het zijn dat u het niet eens bent met de belastingaanslag of hoogte van de WOZ-waarde. U kunt daar dan bezwaar tegen maken.

WOZ-waarde hoger dan verwacht?

Voordat u bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde, adviseren wij u om na te gaan waarom die wellicht hoger is dan u had verwacht:

Bel eerst de gemeente!

Wilt u toch bezwaar maken? Bel dan eerst met de gemeente. Mocht er een fout zijn gemaakt bij het vaststellen van de WOZ-waarde dan passen we die aan. Samen met een WOZ-taxateur bekijken we dan of er bezwaar ingediend moet worden en wat dan de beste argumenten zijn. We stellen het bezwaar samen met u op.

Bezwaar indienen

Wilt u zonder voorafgaand gesprek een bezwaar indienen? Stuur dan binnen zes weken na de dagtekening van de aanslag een brief naar de gemeente met de volgende informatie: uw naam en adres; de datum waarop u het bezwaar verstuurt; dat u bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde en de reden waarom;het WOZ-nummer.

Nog vragen? Bel dan met het team WOZ/belastingen via telefoonnummer (0478) 52 33 33 of mail naar woz@venray.nl.