Het was een groot feest tijdens de finale van het LVK in Venray.
Het was een groot feest tijdens de finale van het LVK in Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Kampioene van de nach...

Oostrum | Wat een feest was het vrijdagavond in de bomvolle, met ruim 5200 vastelaovesvierders gevulde Evenementenhal Venray, waar de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK) werd gehouden. Bjorn & Mieke uit Venray wonnen niet met hun lied 'Hier!', maar dat mocht de stemming in de zaal niet drukken.

Het LVK werd net als vorig jaar gewonnen door Spik & Span uit Susteren, dit keer met het lied Kampioene van de nach. "Het kan niet beter, echt geweldig." Niek Dirkx van Spik & Span kon zijn geluk niet op na de winst, al is winnen niet het belangrijkste. "Je maakt geen liedjes om een wedstrijd te winnen, maar om te zingen en het publiek te amuseren. En dat is ons erg goed gelukt blijkbaar."

Bjorn Poels en Mieke Janssen eindigden slechts op de veertiende plaats, maar het Venrayse duo kan toch terugkijken op een mooie avond. "De sfeer was fantastisch en het was geweldig om voor het Venrayse publiek in de finale te staan", aldus Bjorn Poels.

Na de finale stonden Bjorn en Mieke ook nog een keer op het podium met een liveband. "Het was een leuke ervaring om met een liveband op te treden. En ook na de finale was de sfeer erg goed, dus het was gewoon een fantastische avond."

Tijdens de finale van het LVK 2016 verdeelden de hoofdjury, publieksjury, oud-LVK-winnaars, burgemeesters en mensen uit de vastelaoveswereld de punten. Voor de organisatie tekenden Stichting LVK, L1 en de jubilerende, 7x11-jarige vastelaovesvereiniging De Piëlhaas in Venray. Venray was precies elf jaar geleden ook gastheer van het LVK.

Dinsdagavond was in het Peel en Maas Journaal een uitgebreid verslag van het LVK te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas.