De gevaarlijke Venrayse aanvaller Niek Versteegen zet de Deurnese libero Wim Verbeek op het verkeerde been.
De gevaarlijke Venrayse aanvaller Niek Versteegen zet de Deurnese libero Wim Verbeek op het verkeerde been. Foto: Rikus ten Brücke

Uitstekende herstart Venray

Venray-Deurne 3-1 (2-0).

Doelpunten: 7. Niek Versteegen 1-0; 24. Niek Versteegen 2-0; 61. Job Steeghs 2-1; 91. Chris Wilschut 3-1. Scheidsrechter: Van Dongen (Erp). Toeschouwers: 350. Rode kaart: 87. Dennis Groen (Deurne) vanwege neerhalen tegenstander. Gele kaart: Rick Egelmeers en Frank Gielens (Venray).

SV Venray: Nielen; Wismans, Van Mil (72. Van der Waerden), Gielens en Van Dijck; Pelzer, Kukuljac en Egelmeers; Wilschut, Versteegen en Shala (85. Kleuskens).

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray is het nieuwe jaar uitstekend begonnen in de eerste klasse D. Voor de tweede keer dit seizoen wonnen de rood-witten de derby tegen Deurne met 3-1. Na een geslaagde winterse oefenperiode was de Venrayse ploeg erop gebrand het duel te laten doorgaan. "We hebben drie punten", zei de opgeluchte trainer Stef Sijbers na afloop. "Maar het veld is wel omgeploegd."

Daar waarschuwde arbiter Van Dongen uit Erp al voor. "Het veld is heel zacht en zwaar te bespelen", zei de leidsman tijdens zijn warming-up. "Vraag me niet hoe het er straks uitziet."

Naast de geschorste Rik Linders ontbraken de geblesseerden Chris Jakobs, Joy Koenen en Ahmad Qurishi. Ook Angelo van Mil was verre van fit. Tijdens een jeugdleiderstoernooi in de zaal liep hij opnieuw een enkelblessure op. "Omdat Rik geschorst was moest Angelo per se spelen. Totdat het echt niet meer ging", zei Sijbers. Na 72 minuten gaf Van Mil zijn aanvoerdersband over aan Niels Nielen en maakte hij plaats voor de 18-jarige debutant Ruben van der Waerden die linksachter ging spelen. Stef van Dijck schoof door naar het centrum.

Op het middenveld stond Senid Kukuljac na lang blessureleed (lies en knie) voor het eerst weer in de basis. Tijdens de vier recente oefenduels maakte hij een goede indruk. "Senid is echt een meerwaarde. Hij is een rustpunt op het middenveld", zei Sijbers.

De Venrayse ploeg kwam in de druilerige regen sterk uit de startblokken. Uit een pass van Danny Pelzer ging Niek Versteegen op avontuur binnen de zestien. Hij glipte langs de ervaren libero Wim Verbeek en knalde raak: 1-0. De beste kans kreeg Deurne direct uit de tegenaanval. Dennis Groen dook vrij voor het doel op maar goalie Niels Nielen voorkwam de 1-1. Daarna was het weer Venray wat de klok sloeg. Op aangeven van Senid Kukuljac ontsnapte Niek Versteegen opnieuw en het was weer raak: 2-0.

Na een halfuur had de derby al beslist kunnen zijn. Na een flitsende actie van Versteegen kreeg Rick Egelmeers een prima kans maar hij trof het zijnet.

Tijdens de pauze werden de lichtmasten ontstoken. De rollen waren nu omgedraaid. Deurne kwam veel agressiever uit het kleedlokaal en dook al snel een paar keer dreigend op voor het domein van Niels Nielen, die een verraderlijke uithaal van Stan Respen over het doel tikte. Even later trof Maarten Vos de lat. Na een kwartier viel de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap kopte de lange invaller Job Steeghs raak: 2-1. "We raakten onnodig in paniek", oordeelde trainer Sijbers. "We sloegen het middenveld over terwijl juist daar Senid Kukuljac altijd aanspeelbaar was."

Niels Nielen verijdelde een doelpoging van de doorgebroken Parfait Luwawa (ex-Geldrop) terwijl Job Steeghs vlak langs de kruising mikte. In de 87e minuut brak Niek Versteegen uit en Dennis Groen trok aan de noodrem. Arbiter Van Dongen kende geen pardon en trok rood voor de Deurnenaar.

De tien Brabanders hadden niet meer de kracht en de moed voor een slotoffensief. "Door het zware veld vloeiden bij Deurne de krachten weg. Het waren vooral lange ballen. Het wegvallen van Angelo werd achterin goed opgevangen", zag Stef Sijbers die zeer te spreken was over de eerste helft. "Bij rust hadden we al met 4-0 voor kunnen staan." In de extra tijd nam Chris Wilschut een afgeslagen bal ineens op zijn slof en het was helemaal beslist: 3-1.