Annelie Reijnders:
Annelie Reijnders: "Ik werk het liefst met mensen." Foto: Henk Lammen

"Die blije gezichtjes, prachtig toch!"

Eindhoven | Ze was even van de radar verdwenen, Annelie Reijnders uit Venray. De nu 31-jarige Annelie ging veertien jaar geleden op weg om haar dromen te verwezenlijken: actrice en zangeres worden. Via omwegen in Breda en Amsterdam streek ze vier jaar geleden neer in Eindhoven.

Door Henk Lammen

In de lichtstad heeft ze haar geluk gevonden in volgens haar het 'mooiste poppenhuisje' van de stad onder de rook van het PSV-stadion. Samen met haar grote liefde, de poes Muis. En zet ze zich naast haar muzikale- en theateractiviteiten in voor goede doelen. Eentje daarvan is jongerenstichting Respect. "Doel van de stichting is om een steun te zijn voor alleenstaande ouders en kinderen te ontlasten van de spanningen en stress, die vaker voortvloeien uit echtscheidingen en daarmee gepaard gaande financiƫle problemen." Annelie Reijnders is er trots op dat ze sinds kort ambassadrice is van Respect. Ze glundert als ze vertelt over de activiteiten van de stichting. "Ieder jaar is er een kerstdiner, we zijn bezig met het opzetten van een kledingtheek en met Halloween is er ook telkens een leuke activiteit. Nu zijn we bezig met het inzamelen van carnavalskleding. Zodat kinderen feestelijk uitgedost mee kunnen lopen in een carnavalsstoet. Door zoveel mogelijk carnavalskleding in te zamelen, hopen we de kinderen een leuke dag te bezorgen. Daar doen we het voor. Als je die blije gezichtjes van de kinderen ziet, dat is toch fantastisch."

Naast Respect zet de oud-Venrayse zich in voor Stichting Kanjer. 'Die stichting organiseert kanjerweekenden. Twee dagen lang kunnen kinderen allerlei workshops volgen, zoals paardentherapie, boksen, yoga en zelf geef ik workshops zang en theater. Ik maak dan gebruik van een grote schatkist vol met vol met kleding en attributen en ga met opdrachtjes aan de slag met de kinderen. Dit alles ook met een therapeutische bedoeling. Het zijn kinderen van gescheiden ouders. Buiten dat het ontzettend gezellig is, we logeren en eten samen, is er ook aandacht voor hoe een kind zich voelt. Het is echt een feest als je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben. Dat ze voor even heel gek kunnen doen, zichzelf kunnen zijn. Daar geniet ik echt van. Laatst zei een van de kinderen 'ik wil met jou naar huis, ik vind je zo lief'. Dan kan ik wel huilen."

Haar vrijwilligerswerkzaamheden sluiten perfect aan bij de studie die ze nu volgt: creatieve therapie in de hulpverlening. Ze is trots dat ze mensen kan helpen. "Ik ben een echt mensenmens. Werk het liefst ook met mensen. Met mijn netwerk hoop ik iets voor ze te kunnen betekenen. Je krijgt er ook enorm veel voor terug. Als ik een enorme grote glimlach zie, geeft me dat meteen weer energie. Dat is mijn roeping naast zingen en acteren. Iets voor mensen te kunnen betekenen."

Bij het afscheid laat ze trots dozen met carnavalskleding zien die ze al heeft gekregen van (Venrayse) familie, vrienden en bekenden. Wie nog bruikbare carnavalskleding heeft en Annelie wil steunen, kan haar een berichtje sturen via Facebook. Bellen kan ook, telefoon 06-46150334.