Kunstencentrum in de steigers

VENRAY | De regiegroep voor het nieuwe kunstencentrum in Venray heeft met Ernst Lamers en Nard Kronenberg twee verkenners aangesteld. Zij zijn al aan de slag gegaan en ronden in maart hun werkzaamheden af.

Lamers richt zich op de concrete invulling van de opvolger van kunstencentrum Jerusalem. Kronenberg voert gesprekken met alle medewerkers over hun rol in de nieuwe organisatie. Ook de andere grote cultuurinstellingen (bibliotheek, museum, Odapark en schouwburg) en culturele ondernemers worden bij de plannen betrokken. Op 24 februari is er in het gemeentehuis een besloten bijeenkomst. Daarin presenteert Ernst Lamers zijn bevindingen voor de nieuwe opzet. Half maart sturen de twee verkenners hun eindrapport naar de regiegroep.

Vlak daarna is er, net als in december, een cultuurcafé voor alle betrokken partijen (medewerkers, cursisten, onderwijs, gemeente, muziekverenigingen, cultuurinstellingen) en andere belangstellenden. Ditmaal gaat het om de definitieve plannen voor Cultura Venray, dat na de zomervakantie de opvolger wordt van het huidige kunstencentrum. De planning is dat eind maart het college de nieuwe opzet bespreekt en daarna is het woord aan de politiek.