Vijf woningen ondervinden te veel geluidsoverlast van rondweg

WANSSUM | Als de nieuwe rondweg in Wanssum volop in bedrijf is, gaan er per etmaal 9.000 voertuigen overheen. De provincie Limburg heeft een onderzoek uitgevoerd naar de geluidshinder voor de omgeving. Het blijkt dat straks vijf woningen te veel overlast ondervinden. Omdat de huizen verspreid liggen komen er geen extra maatregelen, zoals geluidschermen, om de norm van 48 db toch te halen.

Door Henk Willemssen

Woensdag in de dorpsraadvergadering gaf geluidsdeskundige Jeroen van Rooy van de provincie uitleg. Volgens de wet Geluidshinder moet er binnen een afstand van 250 meter onderzoek worden gedaan naar wegverkeerlawaai. Woningen en scholen zijn 'gevoelige bestemmingen'. Zij krijgen extra bescherming in tegenstelling tot bedrijven of kantoren. Vooral aan de west- en noordkant van Wanssum, waar de school en de meeste huizen dicht bij de rondweg liggen, is onderzoek gedaan. De norm is 48db op de gevel van het object. "Dit wordt als een acceptabele norm gezien", zei Van Rooy. "Binnen de bebouwde kom is maximaal 63 db toegestaan en daarbuiten maximaal 58 db."

Bij de berekening wordt geen rekening gehouden met bomen of struiken die mogelijk de geluidsbelasting temperen. "Nee, die tellen niet mee. Want ze zijn niet het hele jaar door groen. Wel een muur of een talud heeft effect."

De rondweg wordt uitgevoerd met geluidsreducerend asfalt. De maximumsnelheid is 80 kilometer. De weg wordt deels verdiept en verhoogd aangelegd, zoals over de haven bij het industrieterrein. Aan de zuidkant van de rondweg komt een barrier. Dit is een verhoogde vangrail die bedoeld is om te voorkomen dat voertuigen van de weg af geraken. "We maken de vangrail gesloten zodat het ook een geluidswerend effect heeft."

Op vragen van bewoners antwoordde Van Rooy dat de parallelweg voor het landbouwverkeer nauwelijks extra geluidshinder zal opleveren. "Het geluid van het landbouwverkeer is minimaal. Dit gaat geheel op in het verkeer van de rondweg", meende hij.

Geen enkele woning in Wanssum haalt de maximumgrens van 63 db. De vijf huizen die 48 db overschrijden liggen aan de Venrayseweg, St. Leonardsweg, Geijsterseweg en Kamillepad. De woning aan de westkant aan Venrayseweg heeft met 53 db de meeste overlast. Dit komt ook doordat de verkeersintensiteit aan het begin en het einde van de rondweg een flink stuk hoger is: 13.500 in plaats van 9.000 voertuigen. De verwachting is dat 4.500 voertuigen, dit is vooral lokaal verkeer, van de huidige provinciale weg gebruik blijft maken om bij de eigen woning te komen. De andere vier huizen aan St. Leonardsweg, Geijsterseweg en Kamillepad zitten rond 50 tot 51 db. Hier speelt ook het geluid van het industrieterrein een rol zodat cumulatie ontstaat. "Het blijkt dat hier de geluidsbelasting vooral door het industrieterrein wordt veroorzaakt. Door de komst van de rondweg blijft het geluidsniveau vrijwel gelijk."

Jeroen van Rooy vertelde dat de huidige geluidsoverlast van de Venrayseweg/Brugstraat veel hoger ligt. "Deze weg zouden we nu nooit meer zo mogen aanleggen. Veel woningen zitten tussen 65 en 75 db. Dus per saldo gaat Wanssum er straks door de komst van de rondweg qua geluidsoverlast flink op vooruit." Dat neemt niet weg dat er iets moet gebeuren met de vijf woningen die binnen de geluidszone vallen. "Als het technisch en financieel niet haalbaar is om extra maatregelen zoals geluidschermen te treffen, dan gaan we kijken naar de situatie binnenshuis. Zo kunnen we bijvoorbeeld bij oudere huizen iets aan de gevels doen."

De huidige provinciale weg N270 (Venrayseweg/Brugstraat) wordt straks ingericht als een 30-kilometerzone. Er komt ook een verbod voor vrachtverkeer. "Door de veel lagere verkeersintensiteit zal de geluidsbelasting met ruim 10 db dalen", verwacht Van Rooy.

Een inwoonster merkte op dat het een theoretisch verhaal is. "Mijn huis valt nu buiten de geluidscontour. Maar wat als straks in de praktijk blijkt dat meer woningen toch een hogere geluidswaarde krijgen", vroeg ze zich af. Van Rooy meldde dat er rekening is gehouden met een groeimodel. "We gaan uit van de situatie zoals die is tien jaar na de openingstelling. Dit zal representatief zijn voor de praktijk."