Presentatie Roetsj en Iensjekke

Venray | Na het uitkomen van het prinselijk trio van Rooj 2016 was het 'probleem' meteen bekend: de Roetsj en het Iensjekke missen met respectievelijk prins Paul Rutten en adjudant Sjoerd van der Coelen de helft van hun presentatoren.

De commissie schuift nu twee nieuwe presentatoren naar voren. Twee jongemannen die beiden al de nodige ervaring hebben op podia: Koen Mijnster en Bob van de Berg.

Koen Mijnster is onder meer bekend van de rode draad in diverse Möks en onlangs was hij nog van de partij in de musical Zonnestraole van geluk. Bob van de Berg is onder meer bekend als een van de Stappers. Hij zet die ervaring in bij de Vierders, die in de finale van het TVK staan.

Bob van de Berg wordt, naast Léon Aarts, groots in beeld gebracht op het Schouwburgplein, want daar is dit jaar een nieuw scherm waarop de artiesten, het publiek en de roetsjers te zien zijn. Dit grote scherm is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. Aanmelden voor het roetsjen op zaterdag 6 februari kan via www.heinekenvastelaovesroetsj.nll/aanmelden. De eerste roetsjer(s) worden binnenkort bekendgemaakt.

Koen Mijnster presenteert het Iensjekke samen met Karin van Heeswijk. Op de bühne op de Grote Markt treden bekende namen uit het verleden op, onder wie Mariëlle Pouwels, De Vrollie, Jack van Els, Tamara Koonings, Brechje en Nelleke (finalisten LVK 2014), de Waerkels en de SRV-Mannen.

Binnenkort start een like-actie van de deelnemende horecabedrijven op de Grote Markt. Hou hiervoor de Facebooksite van Iensjekke in de gaten.