Judoka Niels Thijssen op dreef

Eindhoven | In Eindhoven werden zaterdag 10 januari de open Nederlandse judokampioenschappen gehouden voor aspiranten en junioren.

Niels Thijssen was een van de vier deelnemende judoka's van Sportinstituut Verhagen. Hij komt uit in de klasse tot 55 kg -15 jaar. Deze klasse was in Eindhoven sterk bezet door de aanwezigheid van Duitse , Engelse en Franse judoka's. Hij won overtuigend zijn voorrondes, maar verloor vervolgens in de halve finale. In de kleine finale, om de derde plaats, was hij daarna weer overtuigd van zijn kunnen en dwong zijn tegenstander naar de mat. Zijn heupworp werd beloond met een ippon. Niels Thijssen was de beste Nederlander in zijn klasse.

Zondag 17 januari stond een nationaal judotoernooi in Gemert op de rol, met deelname van 570 judoka's in verschillende klassen. Sportinstituut Verhagen streed met streed judoka's mee om het eremetaal. Niels Thijssen was ook op dit toernooi weer op dreef. Hij werd kampioen (foto) in zijn klasse tot 55 kg -15 jaar. Met nog geen zes minuten op de judomat overwon hij zes tegenstanders met een vol punt. Evan Wilmsen komt normaal uit in de klasse senioren -90 kg, maar de organisatie had twee gewichtsklassen samengevoegd: de klasse -100 kg kwam erbij. Evan won twee partijen en verloor helaas de finale en kwam daardoor uit op de tweede plaats. Bram Oudenhoven won zijn eerste partij in de klasse senioren -73 kg. De tweede partij verloor hij en daardoor kwam hij uit in de verliezersronde. Daarin wist hij zich door hard te knokken te plaatsen voor de kleine finale, de strijd om de derde plaats, die hij won. Zijn broer Sjoerd overkwam hetzelfde. Alleen, hij verloor de kleine finale en werd vierde. Lola Florh, Tim Bastiaans en Jens Oudenhoven zetten in hun klassen twee partijen op hun naam, maar daarna verloren ze er twee en daardoor werden ze uitgeschakeld. De andere deelnemers van Verhagen werden vroegtijdig uitgeschakeld.

Winst en verlies zaalhockeysters

Venray-Scoop 1-2. Doelpunt Venray: Danjelle Creemers. Venray-Peel en Maas 3-2. Doelpunten Venray: Danjelle Creemers (2x) en Stephanie Vennekens.

Venray | In sporthal De Weert kwamen de zaalhockeysters van Venray zondag tweemaal in actie.

Het eerste duel tegen nummer twee, Scoop, ging met 1-2 verloren. De Venrayse treffer kwam op naam van Danjelle Creemers. In de tweede wedstrijd won Venray in een spannende wedstrijd met 3-2 van Peel en Maas door twee treffers van opnieuw Creemers en een doelpunt van Stephanie Vennekens. Komend weekend zijn de zaalhockeysters vrij.