Afbeelding
Foto: ron koenen

Match in een nieuw jasje

Venray | Match gaat het komende jaar flink veranderen. Met de pay-off Match, voor Vrijwilligers, onderschrijft de organisatie dat ze zich meer op de vrijwilliger gaat concentreren.

Match krijgt ten aanzien van vrijwilligers een meer adviserende en coachende rol. Hiermee wordt de organisatie nog duidelijker hét aanspreekpunt voor alle zaken en vragen rondom vrijwilligerswerk in Venray.

Daarnaast gaat Match vrijwilligers nog beter faciliteren, onder meer door opleidingen en workshops aan te bieden. Zo start nog voor de zomer het Vrijwilligers College, waarin expertise en ervaring kan worden gedeeld door vrijwilligers. Daarnaast gaat Match aan de slag met de Vrijwilligersacademie, waar vrijwilligers de voor hun werk benodigde diploma's of certificaten zoals HACCP en BHV kunnen behalen. Bij deze nieuwe focus hoort een nieuw jasje; daarom heeft Match vanaf eind deze week een geheel vernieuwde website (www.vrijwilligerswerkvenray.nl) en een nieuwe huisstijl, die beter bij de visie en werkwijze passen.


Militairen gewond

Vredepeel | Op het terrein van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel sloeg maandag een auto over de kop, drie militairen raakten daarbij gewond. Hulpdiensten troffen even na 15.00 uur een militair voertuig op de zijkant aan. De drie inzittenden raakten gewond. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de bestuurder werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld. Het onderzoek wordt verricht door de marechaussee.