Maartje Janssen (rechts) van SVOC'01 wordt verdedigd door Mariska Coopmans (De Peelkorf).
Maartje Janssen (rechts) van SVOC'01 wordt verdedigd door Mariska Coopmans (De Peelkorf). Foto: Rikus ten Brucke

De Peelkorf wint korfbalderby

De Peelkorf-SVOC'01 22-16 (9-7). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (5x), Debbie Wismans (4x), Marloes Cox (3x), Elien Nabben (2x) en Inge Classens. Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (5x), Rian Litjens en Marly van Asten (beiden 4x), Lisa Verlijsdonk en Nicole Swinkels (beiden 3x), Eline Claessens en Tina Janssen.

Venray | In sporthal De Wetteling won De Peelkorf zondag de korfbalderby in de hoofdklasse B tegen SVOC'01: 22-16. Ondanks de zege was de winnende coach Joop Ouderland slechts ten dele tevreden over de verrichting van zijn team. "Over 22 gemaakte doelpunten kan ik niks zeggen, dat is prima. Maar omdat we niet scherp genoeg bleven, kregen we teveel doelpunten tegen." Door de overwinning lijken de Ysselsteynse korfbalsters een voorschot te hebben genomen op een definitieve klassering bij de beste drie ploegen van de hoofdklasse.

Door Henk Lammen

SVOC'01 verloor een week eerder nipt tegen medekoploper De Merels (11-10) en had daarmee vertrouwen getankt voor de gemeentelijke derby. De Peelkorf presteert al het hele zaalseizoen uitstekend en was niet van plan om mee te werken aan een stunt van de gasten uit Oirlo/Castenray. De thuisploeg liet er vanaf het eerste fluitsignaal geen misverstand over bestaan de sterkste te zijn. In een mum van tijd liep De Peelkorf uit naar een 7-2 voorsprong en leek daarmee de titanenstrijd vroegtijdig te beslissen. De Ysselsteynse ploeg verkeek zich echter op de veerkracht van de gasten die in het verloop van de eerste helft steeds beter in hun spel kwamen. Uiteindelijk was het verschil na 30 minuten te verwaarlozen. Met een 9-7 stand gingen beide ploegen rusten. Tot ongenoegen van Ouderland: "We speelden veel te wisselvallig. Vooral verdedigend werd er te weinig druk gezet. Als ploeg speelden bij momenten, de ene keer De Peelkorf onwaardig, de andere keer met prachtige aanvallen beloond met een doelpunt."

Na de pauze bleven de gasten opnieuw lange tijd in het spoor, maar werd het duel beslist toen De Peelkorf uitliep naar een riante voorsprong: 15-10. Vanaf dat moment bleef het verschil minimaal vijf treffers op het scorebord van De Wetteling. Met 22-16 verstevigden de Ysselsteynse korfbalsters hun koppositie en lijkt de kloof met de vierde plek op de ranglijst onoverbrugbaar in de resterende zes duels. Volgens perfectionist Ouderland is er nog steeds werk aan de winkel. "Met alle respect voor SVOC'01, die ploeg heeft het vandaag uitstekend gedaan, maar we hebben het ons zelf lastig gemaakt. We kunnen ons niet permitteren om niet scherp te zijn." Speelster Debbie Wismans van SVOC'01 zag na afloop genoeg lichtpuntjes in het spel van haar ploeg. "We zijn verschillende keren in de wedstrijd uitstekend teruggekomen. Het was jammer dat we op die moment niet konden doordrukken. De Peelkorf bleef scherp in de afwerking. We hebben als team geknokt voor een goed resultaat, helaas zat er uiteindelijk niet meer in", aldus de 28-jarige korfbalster.

In de strijd om de bovenste drie plaatsen, die zeker recht geven op een langer verblijf in de nieuw te vormen hoofdklasse, lijkt er voor De Peelkorf geen vuiltje aan de lucht. Samen met De Merels en Corridor voeren de Ysselsteynse korfbalsters de ranglijst aan met veertien punten uit acht duels. De Peelkorf gaat op zondag 24 januari op bezoek bij De Merels. Dit duel tussen de koplopers begint om 15.40 uur in sporthal De Berkel in Horst. "We zijn goed op weg", aldus een tevreden Ouderland. Op gepaste afstand volgen Avanti, Klimroos en SVOC'01 die met zes punten de vierde plaats delen. SVOC'01 ontvangt Klimroos. Deze wedstrijd tussen de nummers vier begint om 15.00 uur in sporthal De Wetteling. "Tegen die ploeg hebben we nog iets goed te maken. Door een zege kunnen we bovendien onze plaats in de middenmoot verdedigen", zegt Wismans strijdvaardig.