Azc: nog heel veel werk aan winkel

BLITTERSWIJCK | De gemeente denkt dat het asielzoekerscentrum in Blitterswijck half maart zijn deuren kan openen. Ondanks dat er binnen twee maanden nog heel veel geregeld moet worden.

De gemeenteraad heeft op 22 december nogal wat voorwaarden verbonden aan de komst van 450 vluchtelingen op vakantiepark Het Roekenbosch. De klankbordgroep is samengesteld en komt wekelijks bij elkaar. Naast zes dorpsbewoners, onder wie een lid van de dorpsraad, bestaat de klankbordgroep uit een afvaardiging van de politie, het COA, het Roekenbosch en de gemeente. De zes inwoners hebben ieder een eigen achterban van zo'n twintig dorpsbewoners die ze regelmatig raadplegen.

De twee belangrijkste stappen die binnenkort gezet moeten worden zijn: de vergunningaanvraag en de bestuursovereenkomst met het COA. Dit is inclusief het veiligheidsplan, bedrijfsnoodplan en inrichtingsplan. De bestuursovereenkomst is bijna klaar en wordt eerst afgestemd met de klankbordgroep. Daarna wordt het contract voorgelegd aan de gemeenteraad. In deze overeenkomst worden ook de wensen van de gemeenteraad meegenomen, zoals de komst van zo veel mogelijk gezinnen en een gefaseerde instroom.