Afbeelding
Foto: ron koenen

Gedenkplaat Richard Philipsen onthuld

Venray | In het multifunctioneel centrum (mfc) in Brukske vond zaterdag de onthulling plaats van de gedenkplaat voor Richard Philipsen.

Om 13.30 verzamelden zich een groot aantal mensen in het mfc en begon de plechtigheid. Chantal Philipsen, initiatiefneemster en bedenker van de gedenkplaat, heette iedereen welkom en daarna kreeg Ben van Essen van de Vereniging Kleine Kernen Limburg het woord.

Hij hield een toespraak waarin het belang van vrijwilligers in buurten en kernen werd benadrukt. Hij sloot af met een compliment aan Chantal, die helemaal in haar eentje de gedenkplaat voor haar oom heeft gerealiseerd.

"Hiermee worden vrijwilligers enthousiast gemaakt en krijgen ze welverdiende waardering", aldus Van Essen.

Daarna klom Chantal op de trap om de menigte toe te spreken en mee te nemen in de weg die heeft geleid tot de daadwerkelijke realisatie van de plaat. Zij begon haar verhaal met een metafoor over een lange reis en vergeleek de gang via verschillende instanties hiermee. Dat bleek niet altijd gemakkelijk te zijn geweest, maar zij gaf niet op en bleef volharden in haar wens om haar idee tot werkelijkheid te laten worden.

In haar verhaal werd daarnaast duidelijk wat haar oom allemaal betekend heeft voor de wijk Brukske in Venray. Ook werd de samenwerking met Jack Poels nog toegelicht en gaf ze precies aan hoe ze samen tot de eindtekst waren gekomen. Met "De reis is nu voorbij. Alle puzzel stukken zijn op hun plaats gevallen en we gaan nu de plaat onthullen", sloot Chantal haar speech af.

Het gezelschap liep na deze woorden mee naar de hal van het centrum, waar, na het weghalen van een paars doek met een vlinder erop, een glazen plaat werd onthuld. Op de plaat staat in het handschrift van Jack Poels de tekst voor Richard Philipsen met daar linksonder een vlinder. Er volgden drie knallen met confettikanonnen en daarna namen de bezoekers de mooie tekst in hen op.

Na deze plechtigheid werd er nog lange tijd na gepraat onder het genot van een kopje koffie.