SP stelt vragen over cafetaria

VENRAY | De SP heeft vragen gesteld aan het college over cafetaria SnacK-Koning op bedrijventerrein Keizersveld. Op last van de gemeente moet de standplaats, nabij de Maasheseweg, binnen een halfjaar verdwijnen omdat het cafetaria illegaal zou zijn.

SP-fractieleider Jan Hendriks vindt dat Snack-Koning in een behoefte voorziet en tevens een leuke binnenkomer is van Venray. "Het lijkt ons welhaast onmogelijk dat het college dit ondernemersgezin niet tegemoet kan komen met een soepele oplossing", zegt Hendriks. "Als het college star vasthoudt aan de regelgeving, dan betekent dit het gezin geen inkomsten meer heeft."

De SP wil meer weten over de vergunning die is afgegeven. De eigenaren hebben een standplaatsvergunning, maar moeten een omgevingsvergunning hebben om vanuit vaste units een cafetaria te runnen, in plaats van een mobiele frietkraam. De SP meent dat het om een misverstand gaat en wil weten hoe de vork in de steel steekt. Jan Hendriks haalt ook aan dat twee andere horecabedrijven op en rond Keizersveld wel een omgevingsvergunning hebben gekregen.