De trotse winnaars van zowel de Loek Nelissenprijs als de Rabobank Publieskprijs
De trotse winnaars van zowel de Loek Nelissenprijs als de Rabobank Publieskprijs Foto: organisatieVOP

'Een prestatie van ons hele team'

P. van Osch Groenteproducties is de grote winnaar geworden van de Venrayse Ondernemersprijzen. Voor de tweede keer in de geschiedenis van de prijzen zijn de Rabobank Publieksprijs en de Loek Nelissen prijs aan dezelfde ondernemer uitgereikt. Het thema voor dit jaar was Waanzinnig Ondernemend. "Een prestatie van ons hele team", aldus Peter van Osch.

P. van Osch Groenteproducties is een agrarische onderneming met twee kernactiviteiten. De eerste kernactiviteit is het telen van verschillende soorten groente. Onder andere ijsbergsla, andijvie, frisée, spinazie en winterpeen. De tweede kernactiviteit is het telen van lelies.

Waanzinnig ondernemen betekent anders dan gewoon, speciaal. De jury oordeelde als volgt. 'Dat is waar Peter van Osch past als ondernemer. Hij denkt 'out of the box'. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe teelttechnieken omdat het beter past in de bedrijfsstrategie, Peter kiest niet voor technieken die gebruikelijk worden toegepast. Peter van Osch heeft met zijn onderneming, zijn kennis en zijn kunde de jury erg verrast. ´Een prachtig bedrijf met een eigenaar die vooral zaken constateert en daarop direct actie onderneemt. De innovatie zit in de visie, professionaliteit en het vakmanschap van Peter en zijn team.´ aldus de jury.

Ook de meeste stemmen van de avond voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar P. van Osch Groenteproducties. Met zijn levensverhaal en de daarbij behorende overtuigingskracht heeft Peter van Osch het publiek overtuigd van zijn waanzinnig ondernemerschap. Cris van Arkelen, Directeur Rabobank Horst Venray, mocht de prijs uitreiken aan Peter en Prisca van Osch.

De overige genomineerden dit jaar waren de Mts. Jeuken-de Swart, De Mukkenstal, Cr8las, Goossens Holding B.V. en Kaaskenner Ric de Louw. Het organisatiecomité, onder leiding van Joost van der Weiden, maakte er een mooi programma van, gepresenteerd door Rob van Lieshout.

De show werd omstreeks 20.00 uur geopend met een introductievideo, mogelijk gemaakt door Niels Rameckers van Elf Graden. De zes kandidaten presenteerden zich op hun eigen manier aan het publiek middels een vier minuten durende presentatie waarna Rob van Lieshout ze nog enkele vragen stelde op het podium. Uiteindelijk lichtte de jury hun bevindingen toe aan de afzonderlijke genomineerden. Na afloop ontvingen ze ieder hiervan een uitgebreide versie vol conclusies en aanbevelingen.