57 pokerliefhebbers deden mee aan de voorronde van het NK poker in de Witte Hoeve.
57 pokerliefhebbers deden mee aan de voorronde van het NK poker in de Witte Hoeve. Foto: Rikus ten Brücke

Pokeren in Venray

VENRAY| De voorronde van de gemeente Venray voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) is dinsdagavond gewonnen door Jeroen Arts uit Venray. Hij verdiende daarmee een plek in de finale in Ermelo. In totaal waren er 57 deelnemers aanwezig in De Witte Hoeve in Venray.

Ondanks het feit dat het ONKP zo professioneel mogelijk georganiseerd wordt, is het een evenement voor amateurs. Omdat pokeren voor geld in Nederland alleen in Holland Casino is toegestaan, is er geen prijzengeld. Het gaat dus volledig om de eer en volgens toernooidirecteur Floris Hendrikx is dat ook te wel te zien. "De deelnemers hebben hier geen petjes, zonnebrillen of koptelefoons op. Er is gewoon een gezellige sfeer aan de tafels en de spelers praten en lachen veel. Het is vooral een gezellige avond, en dat is ook precies ons doel."

Winnaar Jeroen Arts krijgt dus geen prijzengeld, maar plaatst zich wel voor de landelijke finale. De nummers twee en drie mogen deelnemen aan de halve finale. "Voor de winnaar van de landelijke finale is het ook vooral een eretitel omdat er geen prijzengeld aan verbonden is. Maar diegene, die zich dan Open Nederlands Kampioen Poker mag noemen, krijgt wel een weekend naar België gesponsord en mag daar een aantal toernooien gaan spelen. En dat zijn toernooien waar wel om geld gespeeld wordt", aldus Hendrikx.

Afgelopen vrijdag ging de tweede editie van het ONKP van start in Ermelo, waar ook de finale plaatsvindt. "Vorig jaar zijn we begonnen met 75 locaties en ongeveer 4.800 deelnemers. Deze editie hebben maar liefst 150 locaties, en Venray is één van de nieuwe locaties. We hopen dit jaar te kunnen groeien naar een totaal aantal deelnemers van 8.000."

Naast winnaar Jeroen Arts eindigde er met Maarten Postma (vierde) en Jaro Bos (achtste) nog twee Venraynaren in de top tien.

Jeroen Arts neemt het als winnaar van de gemeente Venray in de finale op tegen de winnaars van de andere voorrondes. Deze landelijke finale wordt gespeeld op 2 juli.