Kleine nederlaag basketballers

Berlicum | Springfield-Jumpers'76 51-44 (12-10,19-6, 14-15, 6-13). Topscorers Jumpers'76: Justin Gommans (12 punten) en Mirko Antheunisse (10).

In de eerste klasse leden de basketballers van Jumpers'76 een kleine nederlaag in de uitwedstrijd tegen nummer twee Springfield: 51-44. In Berlicum kregen de gasten al snel een domper te verwerken toen Dirk Laurensse in de tweede minuut met een enkelblessure uitviel. Zonder hun topscorer, die enkele weken aan de kant moet blijven, kon Jumpers'76 alleen in het laatste kwart overtuigen en ging dan ook met lege handen naar huis.

De gasten hadden in de eerste twee kwarten veel moeite met het fysieke spel van Springfield. Jumpers''76 was in die fase zoekende en werd regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd door de ervaren mannen uit Berlicum. Springfield liep uit naar een ruststand van 31-16. In kwart drie werd de draad opgepakt door de Venrayse basketballers. De teamafspraken werden beter nagekomen en mede door enkele fraaie baskets van Antheunisse won Jumpers'76 het derde kwart met een punt verschil. Bij een stand van 45-31 leek het duel desondanks gespeeld, maar dreigde het nog even spannend te worden nadat Janis Locmelis en Willem van Soest met vrije worpen het verschil naar zeven wisten terug te brengen. Verder kwamen de gasten niet, waardoor de punten in Berlicum bleven: 51-44. Coach Claessens kon na afloop alleen uit kwart vier nog positieve energie putten. "De ploeg is zonder onze spelmaker zoekende geweest. Pas op het einde kwam er wat meer spel en vertrouwen. We moeten het samen doen, baltempo hoog houden en harder werken. Met strijd kunnen we als ploeg ver komen maar dan dienen we dat allemaal samen te doen, dat was in het laatste kwart pas beter zichtbaar. Dan kunnen we ook zonder Laurensse de derby tegen Boxmeer komende weekend thuis winnen, dat vertrouwen heb ik er absoluut in." Op zaterdag 16 januari is in sporthal De Wetteling Akros de tegenstander. Aanvang 15.00 uur.


Jubilarissen TTV Red Stars

Venray | Afgelopen zaterdag 9 januari werd de nieuwjaarsreceptie bij Tafeltennisvereniging Red Stars gehouden. Dit jaar waren er twee jubilarissen die 50 jaar lid zijn: Hay Houben en Huub Thijsen. Daarnaast was Rien Verstralen 25 jaar lid.

Hay Houben werd op 1 november 1965 lid. Hij is daarmee het langste bij de vereniging.
Hay heeft samen met zijn vrouw Marleen veel voor de vereniging betekend. Hij was jeugdbegeleider, vele jaren bestuurslid, klusjesman en een van de weinige eigen scheidsrechters die Red Stars heeft gehad. Hij heeft meegeholpen aan de bouw van de hal destijds in Brukske, de rommelmarkten, clubkampioenschappen en het Paastoernooi jarenlang mee georganiseerd. Maar het meeste werk heeft Hay toch wel gestoken in zijn functie als competitieleider. Meer dan tien jaar regelde hij dit.
Huub Thijssen is al sinds 1966 lid. Al na vier jaar had Huub zelf een trainingsgroep onder zijn hoede en dat doet hij ook nu nog met veel plezier.
Toen Ruud Verblakt stopte, nam hij ook de trainingsgroep van ISBV over. Onder zijn hoede werden onder andere Anneke Janssen, An de Mulder en Nel van Dijck Nederlands kampioen. Door zijn ruime kennis van de tafeltennissport , opgedaan in binnen- en buitenland, doen veel trainers/bestuurders een beroep op Huub Thijssen.
Voor Red Stars is Huub een duizendpoot; hij is nagenoeg elke dag in de nieuwe tafeltennishal aan de Zuidsingel te vinden, en dat allemaal belangeloos. Hij traint niet alleen de jeugd, maar gaat ook mee met competitiewedstrijden en toernooien door heel Nederland, en heeft ook hier vele successen mogen behalen. Vanwege zijn inzet voor de Venrayse jeugd ontving hij wee jaar terug de Orde van de Hazekeutel. Dit is de hoogste onderscheiding van de Venrayse jeugdvastelaovesvereniging. Rien Verstralen speelt op de dinsdagmorgen en werd 25 jaar geleden lid. Rien geniet van het tafeltennissen en de jaarlijkse uitjes met haar trainingsgroep. Een dagje boerengolf of beugelen en daarna lekker ergens eten. Ook werd Joop Verblakt nog gehuldigd door de LTTB voor zijn 50 jaar lidmaatschap bij de Nederlandse Tafeltennisbond. En waren er drie donateurs die respectievelijk 40 jaar (Peter Greefkes) en 25 jaar (Lineke Roording en Jan Selders) de vereniging al steunen.

Foto: Huldiging Hay Houben.