Afbeelding
Foto: ron koenen

Jubilarissen TC Venray

Venray | Zondag 10 januari werd het nieuwe jaar sportief ingeluid door de tennissers van TC Venray.

Van 16.30 – 19.30 uur werd er volop getennist voordat de eigenlijke receptie begon en een toost werd uitgebracht op het nieuwe jaar. Er werd vervolgens kort teruggekeken op 2015, waarbij tevens werd stilgestaan bij de nominatie van het eerste herenteam van de zaterdagcompetitie als sportploeg van het jaar. Zij promoveerden naar de Eredivisie. Er werd echter vooral vooruitgekeken naar 2016. TC Venray gaat zich het aankomende jaar concentreren op de vernieuwing van het park. De gravelbanen zijn meer dan 30 jaar oud en aan vervanging toe. Bovendien werden vier leden in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar 40 jaar lid zijn van de vereniging: Mia Jansen, Wim Jansen, Ben Jansen, Ed van Kruijsen.


Elfde plaats Mike Teunissen op NK

Overijsel | De nationale titelstrijd in Hellendoorn was het eindstation van het cross-seizoen 2015-2016 voor Mike Teunissen. In Overijssel wist hij er een elfde plaats uit te slepen.

Teunissen: "In begin zat ik goed mee. Ik zat net achter een groep van vier op de plaatsen drie tot en met zes. Maar het tempo was erg wisselend. Toen ik enkele tientallen meters verloor, nam ik te veel risico en tuimelde van mijn fiets."

Op dat moment verloor de renner uit Ysselsteyn een aantal plaatsen en kwam op een elfde plaats terecht. Een groep met Godrie, Bosman, Van der Heijden en Wubben zat vijftien seconden voor hem. Die groep kon Teunissen helaas niet bereiken, mede omdat hij iets meer op zeker speelde in de afdalingen in de zandkuil. "Ik speelde inderdaad iets meer op zeker. Door de valpartij kreeg mijn vertrouwen een deukje. Ook zat ik alleen en was er voor mij niet écht sprake van een wedstrijd", klonk het realistisch uit de mond van Mike. Favoriet Mathieu van der Poel werd tot nationaal kampioen gekroond. Op ongeveer tweeënhalve ronde van het einde versnelde bij lopend bergop en zette Lars van der Haar op twintig seconden. David van der Poel klopte Corné van Kessel voor de bronzen plak. Maandag is Teunissen vertrokken voor een veertiendaags trainingskamp naar Spanje om daar het wegseizoen voor te bereiden. In februari staan de Ronde van Qatar en Oman voor hem op het programma.