Invalster Maureen Drabbels gaf het duel een positieve wending.
Invalster Maureen Drabbels gaf het duel een positieve wending. Foto: Henk Lammen

"Het was mijn eerste bal"

Oranje Wit-Klick'15 7-7 (3-4). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings en Maureen Drabbels (beiden 2x), Marloes Michels, Dionne Drabbels en Jessica Klaassens.

Venray | In de hoofdklasse A behaalde Oranje Wit een zwaarbevochten gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Klick'15: 7-7. De Leunse korfbalsters konden in het eerste duel van 2016 niet overtuigen in sporthal De Wetteling. Met de puntendeling konden beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn. Zij behouden daardoor de kans op een plaatsje bij de eerste drie, een positie die recht geeft op nog zeker een jaar hoofdklasse, in eigen handen.

Door Henk Lammen

Oranje Wit had zich veel voorgesteld van de opening van het nieuwe jaar. Na de overvloedige kerstdiners, oliebollen, drankjes en vuurwerk rond de jaarwisseling hadden de Leunse korfbalsters zich voorgenomen om een slag te slaan in de hoofdklasse A. Immers, bij een zege op Klick'15 zou de kloof met de fusievereniging, samengesmolten uit Ajola (Landhorst) en De Wilma's (Wilbertoord), vier punten bedragen. Een voorschot ook op de bovenste drie plaatsen in de ranglijst. De thuisploeg kwam echter bedrogen uit. Niet Oranje Wit, maar de gasten schoten als een speer uit de startblokken en stonden binnen enkele minuten op een 0-2 voorsprong. De Leunse korfbalsters hadden veel moeite met de agressief spelende gasten en hadden geen antwoord op het felle spel. Door een onnauwkeurige passing en vele slordigheidjes kon Oranje Wit voor rust niet het gewenste niveau halen. Door twee treffers van Janne Gellings kwam de thuisploeg na twintig minuten nog wel langszij. Via 2-3, een gelijkmaker van Marloes Michels van afstand (3-3), gingen de gasten na hun vierde treffer met een magere 3-4 voorsprong rusten.

Op de bank zat invalster Maureen Drabbels zich zichtbaar te verbijten. Omdat coach Erwin Dijkstra een roulatiesysteem hanteert, was het de beurt aan de 20-jarige korfbalster om zondag als wisselspeelster te fungeren. Klick'15 had inmiddels de marge vergroot naar twee (4-6), toen Drabbels na een kwartier spelen haar opwachting mocht maken voor Mandy Litjens. Haar eerste bal was meteen raak. Van afstand gooide ze fraai binnen: 5-6. "Dat was een mooie binnenkomer, ja. Het was inderdaad mijn eerste bal', lachte ze na afloop. De invalster bracht met haar spel nieuw elan en nam de ploeg op sleeptouw. Uit de draai scoorde ze nog geen twee minuten later de gelijkmaker: 6-6. Oranje Wit speelde in de slotfase beter, zonder echt te overtuigen. Zes minuten voor tijd verscheen de eindstand al op het scorebord. Klick'15 scoorde de 6-7, waarna in de volgende aanval Jessica Klaassens met haar eerste treffer van de dag voor de gelijkmaker tekende.

"Ja, ik zat me inderdaad te verbijten op de bank. Ik was blij dat ik er in mocht", erkende Drabbels volmondig na de puntendeling. "Het liep niet echt lekker en de doelpunten, zeker in de eerste helft vielen niet. De tegenstander gaf heel veel druk, bovendien speelden we te slordig. Als je dan invalt en het eerste schot is meteen raak, dan geeft dat vleugels." Oranje Wit blijft door het gelijke spel derde in de stand, een klassering die recht geeft op nog een jaar in de hoofdklasse. "We waren erop gebrand om deze belangrijke wedstrijd te winnen, we speelden echter niet best", aldus een opgeluchte speelster Drabbels. "Gelukkig konden we in de slotfase nog langszij komen tegen een lastige tegenstander. Het gelijkspel is uiteindelijk terecht. Met dit resultaat mogen we blij zijn. Bovendien behouden we twee puntjes voorsprong op de nummer vier in de stand."

Voor Oranje Wit staat zondag 17 januari opnieuw een cruciaal duel op het programma. In Sint Oedenrode gaan de Leunse korfbalsters de strijd aan met de nummer twee op de ranglijst, Rooi. Die ploeg staat met elf punten uit zeven duels een punt boven Oranje Wit. De winnaar doet goede zaken in de strijd om de bovenste drie plaatsen. Het duel in sporthal De Streepen begint om 12.30 uur.