Sporters van het jaar in Gemert

Gemert | Marsgroep Explosion van DV Euphoria uit de Rips is in de gemeente Gemert-Bakel maandagavond uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Imke Versteegen (Merselo) en Zoƫ Bussers (Venray) maken deel uit van deze dansgroep die onder leiding staat van trainster Jolanda Poels.

Tijdens de avond werden alle kampioenen van het afgelopen jaar gehuldigd. Tevens werden het sporttalent, de sportman, sportvrouw, sportploeg, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar bekendgemaakt. Het was de 26e keer dat in Gemert-Bakel de sportprijzen van het jaar werd uitgereikt.

Explosion was genomineerd voor de titel sportploeg van het jaar vanwege het behaalde kampioenschap in 2015 en de overige prestaties in het vorige dansseizoen. Van de drie genomineerden gingen de danseressen van Jolanda Poels met de prijs aan de haal.

"We waren al enorm verrast dat we genomineerd waren. We hadden er echt niet bij stilgestaan dat dit kon gebeuren. De vreugde en verrassing waren daarom nog groter toen we uiteindelijk uitgeroepen werden tot sportploeg van het jaar. Een mooie kroon op al de trainingsuren en de prestaties die we vorig jaar hebben geleverd", aldus een dolgelukkige danseres Imke Versteegen.

Na de bekendmaking kregen alle winnaars een receptie aangeboden in zaal De Eendracht. Bij thuiskomst in De Rips werd de dansgroep van DV Euphoria nogmaals verrast, nu met een serenade door Bende Betoetert.