Sing Along in concert

Venray | In november 2015 startte jongerenkoor Sing in samenwerking met basisscholen De Klimboom en De Kruudwis het project Sing Along.

Een project om kinderen te motiveren te gaan zingen, met als doel een nieuw kinderkoor in Venray. De afgelopen maanden hebben ruim 300 leerlingen zangworkshops gevolgd en gerepeteerd voor een eigen show, die plaatsvindt op zondag 31 januari in sporthal De Wetteling. De Sing Along show wordt uitgevoerd door en voor kinderen. De kinderen die de afgelopen maanden hebben deelgenomen aan het project Sing Along krijgen de kans om te ervaren hoe het is om samen met leeftijdsgenoten op een podium te staan en op te treden voor publiek. Voor het licht, geluid en de techniek worden professionals ingeschakeld, de presentatie van de show is in handen van Cynthia Siefers. Tijdens de show zingen de leerlingen van groep 4 tot en met 8 van basisscholen De Klimboom en De Kruudwis hun schoollied en de liedjes die zij hebben gerepeteerd met zangdocente Jacqueline Fijnaut. Ook brengen de kinderen het Toon Talent lied, dat verbonden is aan het project Sing Along, ten gehore.

Optredens zijn er van jongerenkoor Sing, dansers van Kunstencentrum Jerusalem en van Davy Aelmans (Venray). Davy is songwriter, zanger en gitarist van de band Zoo Children. Samen met Stef Classens schreef hij het nieuwe schoollied van basisschool de Klimboom. De repetities voor de show zijn in volle gang op de deelnemende scholen. Ook andere basisscholen hebben inmiddels belangstelling getoond voor het project. De show in sporthal De Wetteling begint om 14.00 uur. Kaarten voor de show zijn verkrijgbaar op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur in jongerencentrum The B en via info@singvenray.nl. Voor aanvang van de show zijn kaarten ook aan de deur te verkrijgen. De eerste repetitie van het nieuwe kinderkoor vindt plaats op woensdag 3 februari om 18.30 uur in jongerencentrum The B. Aanmelden of vrijblijvend meedoen met een repetities van Sing kan via de website www.singvenray.nl.


Vastelaovend met Neutjesrang

Venray | Al jaren verzorgt de Koninklijke Harmonie Euterpe het Vastelaovesconcert. Een concert vol carnavalsklanken, Venrayse muzikanten en doorspekt met humor. De show van dit jaar bevat een hele bijzondere act, gebracht wordt door niemand minder dan Neutjesrang.

Neutjesrang trad lange tijd op tijdens carnavalszittingen in Limburg, Brabant en Gelderland. In Venray tot drie maal toe op de zitting van Circus Mök en tevens op concertavonden met onder meer de Koninklijke Luchtmachtkapel.

Afgelopen jaar stonden de heren van dit komisch gezelschap zelfs met hun avondvullende programma Quattro op de bühne van het Venrayse theater. Onder de noemer variététheater volgden de acts zich in een rap tempo op met grappige en ontroerende liedjes, slapstick, hilarische visuele acts, mime en goochelwerk van de onderste plank. Dat de heren dus het nodige in huis hebben om de bezoekers een leuke avond te bezorgen, moge duidelijk zijn.

Tickets reserveren kan via www.schouwburgvenray.nl, telefonisch via 0478 – 530999 of aan de theaterkassa, Schouwburgplein 1 in Venray.