Wethouder Lucien Peeters geeft in de bibliotheek de aftrap voor de cursus ‘De kracht van Taal’.
Wethouder Lucien Peeters geeft in de bibliotheek de aftrap voor de cursus ‘De kracht van Taal’.

BiblioNu start met taal- en computercursus

Op 12 januari start de gratis cursus 'De kracht van Taal' van BiblioNu. De cursus duurt een jaar. Een taaldocent en vrijwilligers geven twee uur in de week les en begeleiding in de bibliotheek. Wilt u ook beter leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer? U kunt zich nog opgeven en aansluiten bij de lopende groep. Neem daarvoor contact op met BiblioNu.

Om goed mee te kunnen doen in de samenleving, moet je Nederlands kunnen spreken, lezen en schrijven. Je moet ook kunnen rekenen en kunnen omgaan met een computer. Als je bijvoorbeeld een (online) sollicitatieformulier kunt invullen, vind je gemakkelijker een baan. Taal helpt mensen vooruit en levert de maatschappij veel op. De gemeente Venray steunt dit initiatief van harte en levert daarom een financiële bijdrage om de cursus mogelijk te maken.

Versterk taal

Tijdens de cursus versterken de deelnemers hun taal en digitale vaardigheden. De cursus is elke dinsdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek aan de Merseloseweg 59 in Venray.

Budgetkring Venray gaat van start

Vindt u het leven ook zo duur? Zou u meer willen overhouden? Doe mee in een Budgetkring en ervaar dat je meer kunt doen met minder. Gefaciliteerd door de gemeente Venray gaat binnenkort de Budgetkring Venray van start. Deelname is gratis.

Een budgetkring is een groep van ongeveer acht personen waarin je gestimuleerd wordt bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en met je leven. Een getrainde begeleider begeleidt dit leefstijlprogramma. Samen met anderen werk je aan concrete verbeteringen en wissel je tips uit.

Kennismakingsbijeenkomst

Donderdag 28 januari is er een eerste kennismakingsbijeenkomst. U krijgt dan meer informatie over de Budgetkring en kunt zelf ondervinden of deelname iets voor u is. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur in het EVA vrouwencentrum Venray, Dr. Poelsstraat 8 in Venray.

Meld u aan!

Aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst en/of deelname aan de Budgetkring kan via e-mail budgetkringvenray@gmail.com.

Meer informatie vindt u op www.budgetkring.nl of

facebook.com/budgetkringvenray.

Coffeeshop Switch tijdelijk in ander pand

Coffeeshop Switch aan de Henseniusstraat 7 in Venray wordt in de komende periode verbouwd. De uitbater heeft daarom gevraagd of hij tijdelijk ergens anders softdrugs mag verkopen. De burgemeester wil voorkomen dat de huidige klanten overstappen naar de illegale straathandel. Daarom heeft hij op 7 januari 2016 besloten om coffeeshop Switch tijdelijk te gedogen op de begane grond van het pand Henseniusstraat 3A te Venray.

Op dit tijdelijke adres mag alleen softdrugs worden verkocht. Het gebruik van softdrugs is in deze tijdelijke coffeeshop niet toegestaan. De gedoogbeschikking geldt van 15 januari 2016 tot uiterlijk 1 april 2016.

Inzage en bezwaar

U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -binnen zes weken na de dag van verzending- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar. Het bezwaar mag de werking van het besluit niet schorsen.

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u -als onverwijlde spoed dit vereist- de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Roermond (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift.