Cultuur krijgt innovatiefonds

VENRAY | In de gemeente Venray komt een innovatiefonds voor culturele ideeën en experimenten. Het cultuurfonds begint met een startbedrag van 50.000 euro.

Het geld wordt bij elkaar gebracht door de gemeente Venray, het bedrijfsleven en de culturele verenigingen. De instelling van een innovatiefonds komt voort uit de nieuwe kunst- en cultuurnota 2016-2020. Tijdens bijeenkomsten voor deze beleidsnota kwam het innovatiefonds ter sprake. Enkele verenigingen opperden dat nieuwe en innoverende ideeën en experimenten vaak niet van de grond komen vanwege de financiële risico's. Die zouden door een cultuurfonds kunnen worden ondervangen.

Het fonds bestaat uit een brede vertegenwoordiging van het bedrijfsleven, culturele veld en de gemeente. De afspraak is dat alle partijen een budget beschikbaar stellen. Daardoor wordt het mogelijk op een snelle en eenvoudige wijze innovatieve ideeën of nieuwe projecten tot uitvoering te laten komen. De bedoeling is dat het fonds geld met geld kan maken. De opbrengst komt weer ten goede aan de cultuursector.