JP Joosten & Band in De Artiest

Venray | Jacques-Paul Joosten en zijn band verzorgen op zondag 17 januari een concert in theatercafé De Artiest in Schouwburg Venray. Het luisterconcert begint rond de klok van 14.00 uur.

JP Joosten & band bestaat naast zanger Jacques-Paul Joosten uit Bart Gubbels (drums), Pieter Bartels (gitaar) Alexander Op het Veld (bas) en Jeroen van de Berg (piano). JP Joosten & Band gaat twee sets met sobere en sfeervolle songs van zanger Stef Bos en nieuw, eigen werk van Joosten, in het Venlose dialect vertolken.

"Optredens die niet bedoeld zijn om een feestje te bouwen, maar die geschreven zijn om écht naar te luisteren. Nummers over de dood, liefde, eenzaamheid, heimwee en jaloezie waarbij mensen geraakt worden door mooie muziek en ontroerende woorden. Stef Bos zelf omschreef de muziek als 'pareltjes van teksten, pure poëzie, waarover de tonen van de muziek lijken te zijn uitgestrooid en waarbij diepe gedachten en gevoelens als vlinders rond de tonen van de piano, drums en bas fladderen.' Een fraaie omschrijving van de sfeer tijdens onze concerten", aldus Joosten. Tijdens het concert spelen de muzikanten nummers van de cd's 1975 en Verstild in stein. Laatstgenoemde cd zag drie jaar geleden het daglicht en bevat een achttal rustige en vooral gevoelige nummers, voorzien van sobere, ingetogen en niet opdringerige pianobewerkingen waar zelfs Stef Bos destijds van onder de indruk was. Bij de nieuwe productie 1975 uit 2014 is eigenlijk sprake van dezelfde opzet. Verschil is echter dat pianist en zanger nu worden ondersteund door drums, bas en gitaar. In De Artiest gaat Joosten ook een aantal nieuwe zelfgeschreven liedjes zingen. De entree voor dit luisterconcert is gratis.


Open Coffee Met

Horst | Op dinsdag 19 januari vanaf 8.30 uur wordt er tijdens de Open Coffee Met door M.J. Hubert van Phact BV een presentatie gegeven over big data voor het MKB.

In een presentatie krijgen de aanwezigen antwoorden op vragen als: Wat is big data eigenlijk en waar komt het vandaan? De hoeveelheid data die wereldwijd wordt opgeslagen, groeit enorm. Uit onderzoek blijkt echter dat maar liefst 75 procent van de bedrijven niet optimaal van big data profiteren. Terwijl er verwacht wordt dat de markt voor big data-oplossingen voor MKB-bedrijven de komende jaren groeit. De Open Coffee vindt plaats in het Parkhotel in Horst.