Afbeelding
Foto: ron koenen

Lezingen en muziek in Odapark Venray

Venray | Met het educatiepaviljoen in aanbouw staat Odapark Venray in pauzestand met het exposeren van kunst.

Het Theehuis is daarom tijdelijk ingericht als echt theehuis met het activiteitenprogramma Tea Time. Op de zondagen 17 en 31 januari en 14 februari staan er lezingen gepland. Daarnaast verzorgen op 31 januari en 14 februari lokale ensembles een muzikaal optreden. De toegang voor lezingen en muziek is gratis.

Op 17 januari om 15.30 uur houdt Fred Welschen (foto), bestuursvoorzitter Odapark, zijn lezing Jachtverhalen. Welschen is een bevlogen jager. Hij jaagt vooral in Duitsland en Slowakije op klein en groot wild.

Hij geniet van de natuur, zijn jachthonden en de beleving rondom de jacht. Hij is geen expert in de jacht, het is zijn hobby. Graag neemt hij de toehoorders mee in de feiten over de jacht en hoe hij deze persoonlijk ervaart. Natuurlijk toont hij wat jachtattributen en zijn jachthonden. Een open en sfeervol verhaal met volop ruimte voor wederhoor.

Op 31 januari om 15.30 uur geeft Edmond Staal, vice-bestuursvoorzitter Odapark, de lezing Landschap en mensenwerk.

Mensen gebruiken de woorden natuur en landschap door elkaar. Oernatuur bestaat er in het dichtbevolkte Nederland niet meer. Toch wordt er genoten van waardevolle landschappen die mede onder invloed van de mens ontstaan zijn.

Tijdens deze middag worden bezoekers zelf aan het werk gezet met kaartmateriaal uit de regio. Zo krijgen ze uitleg over het ontstaan van het landschap in Noord-Limburg.

Edmond Staal is werkzaam bij Stichting het Limburgs Landschap. Veel mensen kennen hem van excursies of van de serie Natuurlijk Limburg bij L1.

Aanmelden kan via info@odapark.nl of via telefoon (0478)513690. De twee muziekuitvoeringen: Strijkorkest Poco à Poco op 31 januari om 13.00 uur en muziekgezelschap Atelier Jerusalem op 14 februari om 13.00 uur.

Voor meer informatie kijk op op de website www.odapark.nl.