Vaker hinder door foutparkeerders

VENRAY | Er komen bij de gemeente steeds meer klachten binnen van overlast door foutgeparkeerde auto's in en rond het winkelcentrum. Daardoor zijn vanaf deze week de parkeerwachters ingezet om te controleren of de automobilisten zich aan de parkeerregels houden.

Vanaf 18 november 2015 is de proef met gratis parkeren ingegaan. Deze proefperiode duurt tot 1 februari. De gemeente wijst erop dat het geen vrij parkeren is. De gebruikelijke parkeerregels blijven gewoon van kracht. Auto's mogen dus niet zomaar overal worden neergezet. Centrumbewoners ondervinden steeds vaker overlast. Auto's staan op plekken waar een parkeerverbod geldt, zoals op trottoirs en voor uitritten. Ook blokkeren ze soms de doorstroming of staan dubbel geparkeerd. De parkeerwachters gaan vanaf nu actief handhaven en foutparkeerders op de bon te slingeren.

Vanaf 1 februari start de tweede proef. Dan geldt het betaald parkeren alleen op de twee grote slagboomterreinen Blekersveld en Raadhuisplein en in de parkeergarage van de Gouden Leeuw. Naar aanleiding van de proeven, de tellingen en de beleving van bewoners, bezoekers en ondernemers neemt de raad op 17 mei een definitief besluit.