Foto's bekijken

Venray | Elke derde woensdag van de maand organiseert RooyNet in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. een fotokijkmiddag.

Het doel is om bij oude Venrayse foto's relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen te vinden. Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten.

Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld.
De fotokijkmiddagen vinden plaats in Zorgcentrum Het Schuttersveld.

Op woensdag 20 januari vindt in de zaal van Het Schuttersveld van 14.30-16.00 uur de volgende kijkmiddag plaats. Iedereen is dan welkom om de oude foto's te komen bekijken. De entree is gratis.


Wandeling WWL

Leunen | De Werkgroep Wandelpaden Leunen (WWL) houdt op zondag 17 januari een winternatuurwandelroute in natuurgebied de Leunse Paes.

Tijdens de wandeling gaan leden van WWL de wandelaars informeren over flora en fauna in de Paes. De natuurwandeling start om 9.30 uur vanaf het informatiebord bij het MFC De Baank in Leunen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is 10 kilometer lang.