In het laatste weekeinde van januari organiseert ATV Venray traditioneel de jaarlijkse Vlakwatercross.
In het laatste weekeinde van januari organiseert ATV Venray traditioneel de jaarlijkse Vlakwatercross. Foto: Vlakwatercross.

Jubileum Vlakwatercross

Venray | In het laatste weekeinde van januari houdt ATV Venray traditioneel de jaarlijkse Vlakwatercross. Op zaterdag 30 en zondag 31 januari zal voor de veertigste keer in het stadsbos van Venray weer deze veldloopwedstrijden worden gehouden.

De Vlakwatercross is al jaren een van de grootste crossen van Limburg en Oost-Brabant. Zoals ook in de afgelopen jaren het geval was, maakt ook de 40ste Vlakwatercross weer deel uit van de ProfCore-LimBra-crosscompetitie. Na de successen van afgelopen jaren, waarbij de cross een tweedaags evenement werd, heeft de vereniging ervoor gekozen door te gaan met de succesvolle formule. Want steeds meer atleten en atletes komen op deze veldloop af. Ook dit jaar verwacht ATV Venray weer ruim 1000 deelnemers te mogen begroeten.

Zoals gewoonlijk bijten de leerlingen van de basisscholen op zaterdag 30 januari weer de spits af bij de Peel en Maas TV - scholierenlopen. Scholieren van de verschillende basisscholen uit de gehele regio strijden om de verschillende titels in een wel heel speciale loop met veel nevenactiviteiten. Clowns, aerobic, warming-up, muziek en andere activiteiten geven de nodige afleiding tussen de wedstrijden en zorgen voor een waar loopfestijn.

Er wordt onder meer gestreden om de Jo van Oers-memorial. Ook worden dit jaar weer de estafettelopen en de Hazenrun gehouden. Voor de school met het hoogst percentage deelnemers, bestaat een aparte wisselprijs evenals voor de estafettelopen. De scholierenlopen starten vanaf 11.30 uur. Voorinschrijven voor de scholierenloop kan tot en met vrijdag 22 januari via de basisschool. Het inschrijfgeld per scholier is 2.50 euro. Inleveradres: Sportlaan 1 (clubgebouw) of Niessenstraat 5 Venray.

Bijzonder blijft de loop voor mensen met een functiebeperking. Er zijn maar enkele crossen in het land voor deze speciale groep sporters. ATV Venray is er trots op voor deze mensen open te staan. Het motto blijft: 'Meedoen is belangrijker als winnen'.

De loop voor mensen met een verstandelijke beperking (NSG-loop) start zaterdag om 13.30 uur. Dit vanwege de vele nevenactiviteiten die op deze dag worden georganiseerd. Inschrijven voor deze loop: info@atvvenray.nl. Zondag 30 januari wordt gestart met de lange cross over 8040 meter. Daarna vindt om 11.30 uur de korte cross (4020 meter) plaats. Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten gezamenlijk de lange en korte cross. Hierna start de prijsuitreiking van deze twee lopen. Vervolgens komen de diverse Jumbo-Winters-jeugdlopen aan de beurt komen.

Ook dit jaar gaan de lopen over verschillende routes door natuurgebied Vlakwater in Venray. De lange en korte cross worden op het grote, permanent bewegwijzerde, parkoers van 2000 meter gehouden. Hierin zijn twee kleine heuvels opgenomen. Het gehele parcours is op 'spikes' te lopen.. Vanaf 12:15 uur komen de Jumbo -Winters-jeugdlopen op verschillende parkoersen aan de beurt.

Alle lopen starten achter de blokhut van Jong Nederland aan de Kempweg 162 te Venray, waar ook het secretariaat is gevestigd. ATV Venray heeft zich uitstekend voorbereid op deze veldloop en rekent weer op een grote deelname bij deze jubileumloop. Vorig jaar deden bijna 1000 deelnemers mee met sterke winnaars bij de diverse categorieën.

Recreanten en wedstrijdatleten kunnen zich inschrijven via www.inschrijven.nl tot 25 januari a.s of op zondag 31 januari vanaf 09.15 tot een half uur voor de aanvang van de wedstrijd of. Scholieren, G-atleten kunnen tot 22 januari voorinschrijven of op de wedstrijddag tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop.

Scholieren kunnen zich via hun school inschrijven. Inleveradres: Niessenstraat 5 of Sportlaan 1 (clubhuis). Zie ook: www.vlakwatercross.nl Meer informatie via: info@atvvenray.nl. De uitslagen staan na afloop op www.Limbracross.nl en de website van ATV Venray: www.atvvenray.nl