Diederik Jekel (links) en Jan van den Berg vertellen  over de wondere wereld van de fysica.
Diederik Jekel (links) en Jan van den Berg vertellen over de wondere wereld van de fysica. Foto: Rikus ten Brücke.

Wetenschap centraal

VENRAY| Afgelopen vrijdag werd er op het Raayland College alweer voor de tiende keer een Science Symposium georganiseerd. Deze dag met sprekers, presentaties en demonstraties staat volledig in het teken van de wetenschap.

Het programma begon met een presentatie van drie leerlingen die zelf op het Raayland actief zijn. Ze presenteerden wat ze geleerd hebben bij een masterclass automatiseren aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Eén van deze leerlingen is Ralph Houben. "Ik vind het erg leuk dat het hier lokaal op het Raayland georganiseerd wordt, en dat er toch interessante gasten komen die door heel Nederland bekend zijn."

De organisatie wist voor deze jubileumeditie theater- en filmmaker Jan van den Berg en wetenschapsjournalist Diederik Jekel te strikken. Vooral die laatste naam, is erg bekend door zijn optredens op tv. Jekel hoopt de leerlingen, die vanuit het hele land naar Venray kwamen, voor te bereiden op de toekomst. "Ik kom vertellen over wat de wetenschap ons gebracht heeft en hoe het de wereld de komende vijfentwintig jaar gaat veranderen. En dat is juist voor deze leerlingen belangrijk omdat zij straks op de arbeidsmarkt gaan komen. Daar zijn ze op deze leeftijd nog niet mee bezig, maar gezien de grote veranderingen die gaan komen zou het wel goed zijn als ze daar een beetje over na gaan denken."

Het Science Symposium zal volgend jaar op het Dendron College in Horst worden gehouden.